Dainis Dukurs: Darīsim visu, lai Zubkovam nebūtu tiesību piedalīties IBSF kongresā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tiks darīts viss, lai gaidāmajā Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) kongresā nevarētu piedalīties Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs, medijam «Sovetskiy Sport» izteicies Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs.

«Centīsimies nepieļaut Zubkova piedalīšanos IBSF kongresā,» izteicās Dukurs. «Gatavojamies nosūtīt vēstuli IBSF vadībai, paužot savu nostāju šajā jautājumā.»

Dukurs ir pārliecināts, ka arī citu vadošo federāciju locekļi uzskata līdzīgi. «Domāju, ka pārstāvji no Kanādas, ASV, Vācijas, Anglijas un citām valstīm mūs atbalstīs.»

Latvijas skeletona izlases treneris uzskata, ka Zubkovs nedrīkst saņemt balsstiesības IBSF kongresā, jo iepriekš ir saņēmis diskvalifikāciju par dopinga lietošanu. «Viņš šādā statusā vēl joprojām ir federācijas prezidents. Tas ir tāpat, ja bērnunamu vadītu pedofils,» skarbs bija Dukurs.

Skeletona treneris izteicās, ka ir rūpīgi izlasījis Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) jurista Ričarda Maklārena ziņojumu par Krievijas dopinga skandālu un ir pārliecināts, ka tas negatīvi ietekmēs Starptautisko Bobsleja un skeletona federāciju. «IBSF vadība nespēj paust stingru nostāju, ka tā ir par tīru sportu.»

Dukurs arī atklāja, ka Siguldas bobsleja un skeletona trases vadībā vēl domā, vai Krievijas sportisti tiks aicināti uz maksas treniņiem, kas risināsies pirms Pasaules kausa posma. Trases direktors arī uzsvēra, ka viņu šajā ziņā neinteresē nauda. «WADA ir izstrādājusi noteikumus, kuri ir jāievēro. Taču, kamēr tāds cilvēks vadīs Krievijas federāciju, mūsu nostāja nemainīsies.»

Latvijas skeletona pārstāvis norādīja, ka viņam nav nekas pret Krievijas sportistiem, taču vēlreiz uzsvēra, ka nav normāli, ka tāds cilvēks kā Zubkovs ir federācijas vadītājs.

Pagājušā gada novembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču Olimpiādē, jo tika konstatēta manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizstājot ar «tīrām» provēm. Zubkova gadījumā viņa urīna analīzēs tika konstatēts paaugstināts sāls līmenis, kas neatbilda vesela cilvēka analīzēm, liecinot, ka notikusi manipulācija ar dopinga provēm.

Zubkovs kopā ar vēl teju 40 Krievijas sportistiem, kuri arī tika turēti aizdomās par saistību ar Krievijas dopinga programmu, vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). Tā 28 sportistu apelācijas, tostarp olimpiskā čempiona skeletonā Aleksandra Tretjakova, apmierināja, bet 11 sportistiem diskvalifikāciju atstāja spēkā, tostarp arī Zubkovam.

Tāpat Zubkovs nevarēja kā amatpersona piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, taču viņam tika atcelta mūža diskvalifikācija no dalības Olimpiādē.

Par Soču olimpisko spēļu medaļu pārdalīšanu jālemj IBSF, kas ar lēmuma pieņemšanu nesteidzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu