Rastorgujevs ir jauna trenera meklējumos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šobrīd ir jauna trenera meklējumos, jo viņa ilggadējais treneris Intars Berkulis turpmāk palīdzēs biatlonistam vien kā konsultants, noskaidroja aģentūra LETA.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās startēt tā, kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas biatlonistam tika izteikti arī vilinoši piedāvājumi startēt zem citu valstu karoga, tostarp Austrijas, tomēr Rastorgujevs šādam piedāvājumam nav piekritis, ko biatlonists pirmdien apstiprināja arī Latvijas Televīzijas raidījumam «Sporta studija».

Tomēr izmaiņas Rastorgujeva komandā būs būtiskas, jo viņam būs cits treneris.

«Kopā esam ļoti daudz strādājuši, taču pēc olimpiskajām spēlēm Andrejs vēlējās pārmaiņas,» aģentūrai LETA sacīja Berkulis.

«Līdz ar to turpmāk mūsu sadarbība vairs nebūs tik cieša kā līdz šim. Palikšu konsultanta statusā, taču vairs nedošos līdzi Andrejam uz sacensībām.

Viņš ir jauna trenera meklējumos un, cik zinu, šobrīd veic pārrunas ar vairākiem speciālistiem.»

Tāpat Berkulis nevēlējās komentēt situāciju par piedāvājumiem Rastorgujevam pārstāvēt citu valsti.

«Cik zinu, bija vairāki piedāvājumi, taču neko sīkāk tiešām nepateikšu, jo tā ir Andreja privāta lieta,» norādīja Berkulis, kurš darbojas arī Latvijas Biatlona federācijas (LBF) valdē.

Rastorgujevam aprīlī tika veikta deguna operācija, pēc kuras viņam bija nepieciešama mēnesi ilga rehabilitācija, taču tagad sportists jau ir atsācis treniņus un gatavošanos sezonai.

«Deguna operācija nebija nekas sarežģīts, bet rehabilitācija bija vajadzīga, līdz ar to mēnesi neko nedarīju. Tagad sāku kaut ko darīt, iekustēties,» Sporta studijai» sacīja biatlonists.

«Pēc olimpiskajām spēlēm man bija neliels aptumsums, jo četrus gadus gāju uz mērķi. Iet nākamos četrus gadus, tā ir liela atbildība pret tiem, ar ko strādā kopā, arī ģimeni un valsti.

Tie, kas tic man, mani atbalsta, es nevaru viņus pievilt, jāturpina un jāiet uz priekšu,» Rastorgujevs uzsvēra, ka arī turpmāk pārstāvēs savu dzimteni.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā viņš ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu