Četrkārtējā olimpiskā čempione biatlonā Domračeva paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Četrkārtējā olimpiskā čempione biatlonā Darja Domračeva no Baltkrievijas pirmdien paziņoja par karjeras beigām.

Pašlaik 31 gadu vecā sportista pirmdien par profesionālas sportistes karjeras beigām pavēstīja preses konferencē.

«Par šo lēmumu jau biju domājusi iepriekš. Lai arī tas nav viegls, es noslēdzu savu sportistes karjeru,» teica Domračeva.

Domračeva ir visu laiku titulētākā baltkrievu sportiste ziemas olimpisko spēļu vēsturē un vienīgā biatloniste, kas sieviešu konkurencē spējusi izcīnīt četras zelta medaļas. Viņai pieder zelti 2014.gada Soču olimpisko spēļu desmit kilometru iedzīšanas, 12,5 kilometru masu starta un 15 kilometru individuālās distances sacensībās. Savukārt šogad Phjončhanā viņa kopā ar Baltkrievijas izlasi uzvarēja arī 4x6 kilometru stafetē.

Tāpat Domračevai ir sudrabs šā gada Olimpiādes masu starta sacensībās un bronza 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu individuālajā distancē.

Savukārt pasaules čempionātos baltkrieviete ieguvusi divas zelta, četras sudraba un vienu bronzas medaļu. Par Pasaules kausa ieguvēju viņa kļuvusi vienu reizi - 2015.gadā.

Domračeva ir precējusies ar Norvēģijas biatlona leģendu Ūli Einaru Bjērndālenu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu