Ietērps mājas priekšnamam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Priekšnams ir viena no mājas svarīgākajām daļām, tā ir telpa, kuru pirmo ieraugām atgriežoties mājās. Atnākušajiem ciemiņiem tās parāda to, kāds ir šīs mājas saimnieks, tātad tam vienmēr ir jāizskatās labi un tai pat laikā šajā, tik mazajā telpā, jāuzglabā tik daudz dažādu lietu un priekšmetu.

Nav noslēpums, ka lielākajai daļai no mums, šī ir mūsu mājas vismazākā telpa, taču lietas, kas jauzglabā tā saucamajā priekšnamā, nebūt nav maz. Sākot no virsdrēbēm, apaviem, līdz pat lietussargiem, mājas čībām un galvassegām. Tas var radīt problēmas it sevišķi tiem, kuru dzīvoklītis nemaz nav liels, ko gan nevarētu teikt par ģimeni.

Lai telpu padarītu vizuāli lielāku, vēlams to krāsot gaišā krāsā un izvietot pēc iespējas vairāk spoguļu, tas vizuāli palielinās telpu. Ideāli, ja priekšnamā iepīd dienasgaisma vai pat saule, jo tad nenoliedzami šī telpa liksies lielāka. Iebūvētie skapji un skapīši ir vēl viens no risinājumiem. Tie neaizņems lieku telpu un radīs papildus telpas ilūziju.

Tomēr nekas tā nesašaurina telpu, kā visapkārt izmētātas lietas – kurpes, lietussargi, čības šalles un mēteļi. Vislabākais variants ir iegādāties lietussargu turētāju, kur ievietot lietussargus. Apavus paslēpt plauktos ar dutiņām, cepurēm iekārtot speciālus pakaramos un atslēgas glabāt noteiktā vietā – uz speciālas nagliņas vai tam piemērotā plauktiņā. Šādi jums būs arī vieglāk visu atrast un neveidosies nevajadzīgs haoss.

Apgaismojumam ir jābūt diezgan spilgtam, taču ne apžilbinošam un jākrīt no augšas. Tāpat spuldzītes ir vēlams izveietot arī pie spoguļa, kurā iemetīsim pēdējo skatu pirms došanās ārā no mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu