Mājas kinozāle – bet lūdzu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skatoties filmu pa televizoru, skatītājs nesaņem gandrīz ne pusi no tām emocijām, ko sniedz filmas noskatīšanās izmantojot mājas kinozāli, tieši tāpēc bieži mēs sakām, ka filma, kas noskatīta kinoteātrī, ir atstājusi uz mums lielāku iespaidu, tagad arī mājas kinozāles sniedz mums tādu iespēju, un, ja vēl maciņš atļauj – lūdzu!

Kā iekārtot telpu, lai tā būtu gan piemērota dzīvošanai, gan vajadzības gadījumā pārvērstos par nelielu kinozāli? Padoms pavisam vienkāršs – neko nevajag pārspīlēt.

Jāņem vērā, ka kinozāles akustikas kvalitāte ir lielā mērā atkarīga no telpas iekārtojuma – mīksti paklāji, mīkstās mēbeles, blīvs mēbeļu izkārtojums – tas viss zināmā mērā slāpē skaņu. Ja vēlaties pēc iespējas labāku akustiku – pavisam vienkārši – iekārtojiet istabu tā, lai tajā būtu pēc iespējas mazāk lieku detaļu un mēbeļu – tikai pats nepieciešamākais.

Liela nozīme ir arī telpas izmēriem, iegādājoties nepieciešamo aparatūru, šis faktors noteikti ir jāatceras. Iegādājoties DVD atskaņotāju un akustikas komplektu, jāņem vērā, ka būs nepieciešams arī televizors ar izmēru vismaz 54 cm pa diagonāli. Lielākam baudījumam – lielāka izmēra televizors. Tomēr, kā jau teicu, liela nozīme ir telpas izmēriem . Par optimālu attālumu no skatītāja līdz televizoram tiek uzskatīts attālums, kas ir 6 – 7 reizes lielāks par jūsu televizora izmēru pa diagonāli, kas gan neattiecas uz plazmas televizoriem – šādā gadījumā, attālums var būt mazāks. Tātad, ja istaba ir neliela, tad ir vērts rūpīgi aprēķiniet, cik lielu televizoru varat atļauties, jo, ja tas būs par lielu, būs neērti gan skatītājam, gan klausītājam.

Turklāt jau iepriekš būtu vēlams izdomāt, kur istabā atradīsies akustikas skaļruņi – uz plauktiem vai iegādāsieties skaļruņu statīvus vai sienas kronšteinus.

Skatītājiem telpā vajadzētu atrasties vienādā attālumā no labās puses un no kreisās puses akustikas skaļruņiem. Vislabāk, ja skatītāji atrodas vienādā attālumā no visiem akustikas skaļruņiem- diviem akustikas skaļruņiem jāatrodas skatītājiem aiz muguras, tātad skatītāju vietas nedrīkst būt pie pašas sienas, tāpat skaļruņus vēlams izvietot skatītāja galvas augstumā vai nedaudz augstāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu