Enerģijas dzērieni rada maldīgu priekšstatu par reibuma pakāpi (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alkohola jaukšana ar tādiem enerģijas dzērieniem kā, piemēram, Red Bull, var uzdzīvotājiem radīt ilūziju, ka viņi ir mazāk noreibuši, nekā tas ir patiesībā.

Enerģijas dzērieni, kuri satur cukuru un kofeīnu, pēdējos gados ir kļuvuši visai populāri – it īpaši jaunu cilvēku vidū. Naktsklubu apmeklētāji ir iecienījuši kokteiļus, kurus pagatavo, enerģijas dzērienus sajaucot ar alkoholu. Jaunieši bieži lieto šādus dzērienus, lai izvairītos no alkohola radītā iemidzinošā efekta.

Brazīlijas zinātnieku veiktajā pētījumā brīvprātīgie, kuriem tika dots alkohols, kas sajaukts ar Red Bull, vizuālos un koordinācijas testus izpildīja tikpat slikti kā tie, kuri dzēra tikai alkoholu. Taču tie, kuri bija lietojuši enerģijas dzēriena un alkohola sajaukumu, uzskatīja, ka viņu spējas nav mazinājušās, raksta New Scientist.

Minēto dzērienu sajaukuma popularitāte zināmā mērā ir skaidrojama ar lietotāju uzskatu, ka tas rada mazākas galvassāpes, nogurumu, sausumu mutē un palielina spēju dejot visu nakti.

Pētnieki brīdina gados jaunus pieaugušos, ka enerģijas dzēriena un alkohola maisījums var pavājināt viņu spriešanas spējas, tādēļ viņiem būtu jāievēro lielāka piesardzība.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu