Peru dzīvojuši milzu pingvīni (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/lin padgham

Paleontologi Peru atklājuši fosilijas, kas liecina, ka šajā Dienvidamerikas reģionā pirms miljoniem gadu dzīvojuši milzu pingvīni, kas izmēros krietni pārspēj līdz mūsdienām izdzīvojušās sugas.

BBC News, atsaucoties uz kādas zinātnieku grupas publikāciju žurnālā Science, vēsta, ka Peru atrastas 36 miljonus gadu vecas pingvīna fosilijas. Zinātnieki atzīmē, ka senie pingvīni no mūsdienu sugām atšķīrušies gan pēc skata, gan pēc izmēriem. Tā, piemēram, tagad šie putni pārsvarā valkā melnbaltus smokingus, bet jaunatklātā suga bijusi ar brūnām un pelēkām spalvām.

Tomēr šī nav vienīgā atšķirība. Par Inkayacu paracasensis jeb ūdens karali nodēvētais putns bijis apmēram 1,5 metrus garš un divas reizes smagāks par mūsdienu pingvīnu lielākās sugas pārstāvi - imperatorpingvīnu. Arī knābis senajiem pingvīniem bijis krietni garāks, turklāt taisns.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu