Esi laimīgs - dzīvosi ilgāk (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Saliekot kopā 160 dažādu pētījumu rezultātus, gūts pārliecinošs apstiprinājums atziņai, ka laimīgi cilvēki dzīvo ilgāk.

Pētnieki, rūpīgi iztirzājot 160 dažādu pētījumu rezultātus, atklājuši, ka cilvēki, kas uz dzīvi raugās pozitīvi, ir optimisti, kuriem glāze ir pa pusei pilna, nevis pustukša, un ir laimīgi, var cerēt uz ilgāku mūžu. Turklāt šī sakarība esot spēcīgāka par to, kas saista aptaukošanos ar saīsinātu dzīves ilgumu, raksta Telegraph.co.uk.

Ilinoisas universitātes zinātnieki atklājuši, ka pozitīvas emocijas samazina ar stresu saistītu hormonu daudzumu un nostiprina imūnsistēmu. Tāpat atklāts, ka laimes sajūta palīdz ātrāk atkopties no fiziska noguruma. Vienlaikus rasta sakarība starp stresu, neapmierinātību, pesimismu un augstākiem saslimšanas riskiem un īsāku provizorisko dzīves ilgumu. To ietekmējot arī dzīvošana stresa pilnā vidē un dusmu lēkmes.

Datus apkopojušo pētnieku grupas vadītājs Eds Dīners saka: "Es biju pārsteigts par datu konsekvenci. Nospiedošais vairākums pētījumu apstiprina, ka dzīves kvalitāte un mūža ilgums ir tieši atkarīgs no tā, cik pozitīvi cilvēks uztver dzīvi."

Pēc Dīnera teiktā, varbūt ir laiks centieniem apkarot alkoholismu, smēķēšanu, neveselīgas pārtikas ēšanu pievienot arī mērķi samazināt depresiju, dusmas un veicināt apmierinātības sajūtas izplatību.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu