Vācijā atrasts maiju kristāla galvaskauss (161)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas dienvidos ir atrasts maiju kristāla galvaskauss, kas var būt piederējis hitleriskās Vācijas elitārā bruņotā formējuma SS vadītājam Heinriham Himleram, ziņoja britu laikraksts "Daily Mirror".

Artefakts tika atrasts uz sijas zem mājas jumta kādā Bavārijas federālās zemes ciemā. Dārgumu meklētāji uzskata, ka tas var būt daļa no lielāka bagātību klāsta, kas piederējis Himleram.

Seno maiju kultūrā galvaskausi tika izmantoti ceremonijās, kuru mērķis bija novērst pasaules galu nākamajā gadā.

Himleru, kurš pēc nonākšanas britu gūstā izdarīja pašnāvību, fascinēja mīti un leģendas. Viņš finansēja esesiešu ekspedīcijas visā pasaulē, lai atrastu pierādījumus āriešu pārākumam.

Apmēram 10 kilogramus smagajam galvaskausam ir tāds pats dizains kā miroņgalvai uz esesiešu uniformām.

Tas tika atrasts kādas vecas sievietes mājā, kura kādreiz bija precējusies ar augsta ranga SS virsnieku. Galvaskauss tagad pieder Šveices žurnālistam Likam Beržēnam.

Beržēns sacīja, ka ir par 99% pārliecināts, ka šis ir seno maiju galvaskauss, tomēr vēl ir jāveic visas iespējamās pārbaudes tā autentiskuma apliecināšanai.

Tiek uzskatīts, ka līdz ar galvaskausu atrasts arī 35 citu pazudušu dārgumu saraksts, kas piederējuši Himleram.

Maiji izveidoja 13 kristāla galvaskausus, no kuriem deviņi bija krāsaini un pārstāvēja cilvēku rases, bet četri bija caurspīdīgi un pārstāvēja staigājošus, lienošus, slīdošus un lidojošus zvērus. To mērķis bija novērst katastrofu, ko cilvēki varētu nodarīt Zemei.

Izcilie astronomi un matemātiķi maiji bija izskaitļojuši, ka pasaules gals pienāks ziemas saulgriežos 2012.gada 21.decembrī.

Komentāri (161)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu