Ko domā suns, kad «kārto darīšanas»? (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divus gadus ilgā pētījumā zinātnieki noskaidrojuši, ka suņi, kārtojot «dabiskās darīšanas», visbiežāk ieņem pozu paralēli asij starp Zemes magnētiskajiem poliem un faktiski zināmos apstākļos var darboties kā kompass, raksta Time.com.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā Frontiers in Zoology, rakstīts, ka gadījumā, ja Zemes magnētiskais lauks ir stabils, suns, kurš palaists skriet savā vaļā, dabiskās vajadzības kārtos, nostājoties un izliecot muguru paralēli ziemeļu-dienvidu asij.

Zinātnieki savā pētījumā divu gadu garumā esot novērojuši septiņdesmit 37 dažādu sugu suņus, un viņu secinājumi balstīti uz kopumā 1893 novērojumiem.

Ir gan viens «bet» - cilvēka labākais draugs uz ass nostājas tikai tad, ja magnētiskais lauks ir nemainīgs, taču tāds tas ir tikai apmēram piektdaļā no diennakts gaišā laika.

Lai vai kā, zinātnieku pētījums pirmo reizi apliecina, ka arī suns kā zīdītājs jūt Zemes magnētisko lauku un ir zina, kā jānostājas. Tai pašā laikā zinātnieku novērojumi nesniedz atbildi, kuram virzienam - ziemeļiem vai dienvidiem - suņi dod priekšroku darīšanu kārtošanas laikā.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu