Mobilo telefonu baterija kādu dienu turēsies 10 gadus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eksperti izstrādājuši tehnoloģijas, kas cilvēkiem ļaus savu mobilā telefona bateriju uzlādēt vien reizi vairākos gadu desmitos, raksta «Daily Mail».

Īsais baterijas «mūžs» jau ilgi ir viena no viedtālruņu, gudro aproču un citu moderno ierīču problēmām. Taču tā drīzumā varētu būt pagātne, pateicoties tehnoloģijai, kura sola baterijas mūžu paildzināt līdz pat gadu desmitiem.

Kompānija «Atmel» laidusi klajā ARM balstītu ultrazemas jaudas mikrokontrolieri (MCU)

Augstas efektivitātes tehnoloģiskais risinājums būs spējīgs darbināt telefonu, izmantojot pavisam nelielu daudzumu enerģijas, kā arī, piemēram, darboties no cilvēka paša ķermeņa ievāktas enerģijas, ņemot vērā temperatūras izmaiņas. Un tas savukārt nozīmē, ka mobilais telefons atkārtoti būs jālādē vien pēc gadu desmitiem.

Par cilvēka ķermeņa siltuma izmantošanu enerģijai domā vairākas tehnoloģiju kompānijas. Atmel speciālisti, piemēram, demonstrē to, kā iespējams darbināt radio, vienkārši uz tā paneļa uzliekot roku. Panelis izstrādāts tā, ka jūt rokas temperatūras atšķirību, salīdzinot ar gaisa temperatūru apkārtējā telpā, un izmanto to uzlādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu