Francijā atrasti 6000 gadus sena slaktiņa upuru kauli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Arheologi Francijas austrumos ir atraduši skeletus no 6000 gadu sena slaktiņa, kuru, visticamāk, sarīkojuši «nikni ritualizēti karotāji», vēsta ziņu portāls «The Local».

Pie Elzasas novada Strasbūras pilsētas vienā no 300 senām bedrēm, kas tika izmantotas graudu un citas pārtikas glabāšanai, ir atrasti 10 cilvēku skeleti vai skeletu daļas, reportieriem pastāstīja Preventīvo arheoloģisko pētījumu nacionālā institūta (INRAP) arheologu grupa.

Šie neolīta laikmetā dzīvojušie cilvēki bija miruši vardarbīgā nāvē, jo uz ekstremitāšu kauliem un galvaskausiem ir daudz ievainojumu.

Tā kā viņu mirstīgās atliekas bija virsū cita citai, domājams, ka viņi tika nogalināti kopā un tad iemesti bedrē.

«Viņi tika brutāli nogalināti ar nežēlīgiem sitieniem, kas gandrīz droši izdarīti ar akmens cirvi,» sacīja Filips Lefrāns, kurš ir INRAP speciālists par attiecīgo laika periodu.

Bedrē tika atrasti piecu pieaugušo un viena pusaudža skeleti, kā arī četru citu cilvēku rokas. Domājams, ka šīs rokas bija «kara trofejas» līdzīgi tām, kas 2012.gadā tika atrastas netālu no Strasbūras esošā kapulaukā Bergheimā.

Lefrāns sacīja, ka šie sakropļotie līķi norāda uz «niknu ritualizētu karotāju» sabiedrību. Bedres bija ierīkotas aizsardzības sienā, kas norāda uz «nemierīgu laiku, nedrošības periodu».

Domājams, ka tagadējās Elzasas tālaika iedzīvotāji šajā slaktiņā noslepkavoja ienācējus, kas bija ieradušies no tagadējās Parīzes apkaimes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu