Izskaidrota vīriešu nevēlēšanās apmeklēt ārstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrieši biežāk izvairās no regulāra ārsta apmeklējuma nekā sievietes, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem. Tā liecina medicīnas centra Orlando Health (ASV) aptauja.

Aptaujas rezultāti rāda, ka vīriešu visiecienītākā atruna neapmeklēt ārstu ir aizņemtība.

Otrs populārākais iemesls, kādēļ nav iespējams apmeklēt ārstu, ir bailes no tā, ārsts varētu atklāt ko nepatīkamu un nevēlamu.

Tāpat mediķi, kuri veica aptauju, atklāj vīriešu nevēlēšanos justies nekomfortabli, kas lielākoties ir neizbēgami prostatas pārbaužu gadījumā.

Ārsti piebilst, ka

vīriešu vidējais mūža ilgums caurmērā ir par pieciem gadiem mazāks nekā sievietēm.

Medicīnas profesionāļi ir pārliecināti, ka tas saistīts ar sieviešu aktīvākām rūpēm par savu veselību, vēsta Lenta.ru.

«Vīrieši 34 stundas nedēļā var pavadīt golfa laukumā, skatīties sporta pārraides televīzijā vai doties uz Lasvegasu ar draugiem, taču 90 minūte gadā veltīt ārstam viņi nespēj,» - tā ķirurgs urologs Džamins Brāmbats (Jamin Brahmbhatt).

Brāmbats ir viens no kampaņas Drive for Men's Health pārstāvjiem. Šīs kampaņas nolūks ir kopā ar otru tās organizētāju, Sidžo Parekatilu (Sijo Parekattil) elektromobilī veikt 10 dienas ilgu ceļojumu no Orlando Floridas štatā līdz Losandželosai Kalifornijā, pa ceļam veicot regulāru apstāšanos ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību vīriešu veselības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu