Minhenē atrod nacistu upuru smadzeņu kolekciju

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Minhenē, Maksa Planka psihiatrijas institūta rekonstrukcijas laikā uzietas desmitiem smadzeņu un to daļas, kas piederējušas holokausta un nacistu eksperimentu upuriem, vēsta «Lenta.ru» atsaucoties uz tehnoloģiju, zinātnes un zinātniskās fantastikas portālu «Gizmodo».

Kā vēsta medijs, eksperimenti institūtā notikuši ar mērķi «uzlabot cilvēku rasi».

«Smadzeņu kolekciju» veidojis vācu ārsts un neirologs Jūlijuss Gallervordens. Viņš bijis Vācijas nacionālsociālistiskās darba partijas loceklis, kā arī neiropatoloģijas institūta katedras vadītājs.

Smadzenes eksperimentiem ņemtas no sodītiem ieslodzītajiem un garīgi atpalikušām personām. Bioloģisko materiālu ārsts saņēmis arī no Jozefa Mengeles, cita vācu ārsta, kas zināms savu nežēlīgo eksperimentu dēļ, kurus viņš veicis ar ieslodzītājiem.

Patlaban institūta darbinieki izpēta paraugus, lai gadījumā, ja tas iespējams, saprastu, kam tieši tie piederējuši, kā arī mēģināt noteikt nāves veidu. Pēc tam cilvēku mirstīgās atliekas tiks apglabātas Brāļu kapos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu