Ēģiptē uzieta sena pilsēta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Arheologi Ēģiptes dienviddaļā nesen uzgājuši līdz šim nezināmu pilsētu un kapenes, kas datējamas ar 5300.gadu pirms mūsu ēras, trešdien pavēstīja Ēģiptes Senatnes pieminekļu ministrija.

Pilsēta, kurā, kā šķiet, mitinājušās augsta ranga amatpersonas un kapeņu būvētāji, uzieta aptuveni 400 metru attālumā no Seta I tempļa Abīdas senpilsētā, Ēģiptes dienvidos, apliecināja senatnes pieminekļu ministrs Mahmuds Afifi.

Pēc visa spriežot, tā datējama ar 5316.gadu pirms mūsu ēras. Arheologi atraduši būdas, keramiku un akmens instrumentus, sacīja ministrs.

Viņi uzgājuši arī 15 lielus kapus, turklāt daži no tiem ir pat lielāki nekā Abīdas monarhu kapi, kas varētu nozīmēt, ka tajos apglabātas nozīmīgas personas.

«Šis atklājums var izcelt gaismā daudz informācijas par Abīdas vēsturi,» norādīja ministrs.

Abīda, kuru dibinājuši pirmsdinastiju valdnieki, ir slavena ar saviem tempļiem, piemēram, Seta I templi, un kapenēm.

Ēģiptē ir daudz senatnes pieminekļu, kas tapuši faraonu laikos, tomēr nemieru, valsts apvērsuma un tam sekojošo nežēlīgo represiju dēļ tūristu skaits tur ievērojami sarucis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu