Ko elektroniskās cigaretes nodara vīrieša veselībai

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Toksisko ķimikāliju dēļ, elektroniskās cigaretes bojā vīriešu spermu, noskaidrojuši zinātnieki, vēsta «Daily Mail».

Nesen veiktais pētījums raisījis

bažas par elektroniskajām ierīcēm ar kanēļu garšu, kas sevišķi palēnina spermatozoīdu peldēšanas ātrumu.

Košļājamās gumijas garšas tabaka, kas arī esot iecienīta elektronisko cigarešu lietotāju vidū, nogalina šūnas, kas palīdz ražot spermu.

Līdz šim pētījumos noskaidrots, ka smēķēšana var ietekmēt vīrieša auglību. Tikmēr elektroniskās cigaretes tiek piedāvātas kā veselīgāka alternatīva. Tomēr Londonas Universitātes pētnieki noskaidrojuši, ka pat tad, ja cigaretē nav nikotīna, elektroniskajā ierīcē izmantotās garšas var ietekmēt vīrieša spēju radīt bērnus.

Bīstamo ietekmi uz spermu pēc zinātnieku domām var atstāt tieši garšas šķidrumos esošās toksiskās vielas. Zinātnieki norādījuši, ka veiktā pētījuma rezultāti esot šokējoši - elektroniskajā cigaretēs izmantotie garšas šķidrumi atstāj iespaidu uz spermas kustīgumu un koncentrāciju.

Kopumā pieejamas 7000 dažādas elektronisko cigarešu garšas, taču zinātnieki pārbaudes veikuši ar populārāko – kanēļa un košļājamās gumijas garšu.

Ietekmi uz veselību atstājot garšas šķidrumā esošā viela – propilēnglikols.

Spermas paraugi pētījuma veikšanai ņemti no 30 vīriešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu