Noskaidrots, kāpēc citplanētieši joprojām nav atklāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Amerikāņu zinātnieks un NASA misijas «New Horizons» galvenais pētnieks Alans Sterns (Alan Stern) paziņojis, ka iemesls, kāpēc cilvēce vēl nav nonākusi saskarsmē ar citplanētiešiem, ir pavisam vienkāršs.

Pētnieks pieļauj, ka lielākā daļa ārpuszemes dzīvības, mitinās nevis uz savas planētas virsmas, bet gan tās iekšienē. Sterns skaidro, ka tas varētu būt iemesls, kāpēc ar kosmiskajām zondēm un teleskopiem citplanētiešus vēl nav izdevies ieraudzīt.

«Ja ārpuszemes dzīvība mīt savas planētas okeānos, kas klāti ar biezu ledus kārtu, tad ir tikai loģiski, ka to nav iespējams tik vienkārši novērot,» komentēja Sterns.

Lasīt sīkāk: An Answer to Fermi’s Paradox In the Prevalence of Ocean Worlds (angļu.val.)

Saules sistēmā eksistē neskaitāmi debess ķermeņi, kuros ir sasaluši pazemes okeāni, to skaitā arī Jupitera, Saturna un Plutona dabiskie pavadoņi.

Jau ziņots, ka 2017. gada aprīlī ar zondes «Cassini» palīdzību tika noskaidrots, ka uz Saturna dabiskā pavadoņa Encelada ir 1,4% ūdeņraža molekulu un 0,8% ogļskābās gāzes.

«Ja dzīvība, kas varētu atrasties sasalušajos pavadoņu okeānos, kādreiz evolucionēs līdz saprātīgām radībām, tad tās tāpat kā cilvēki, nenojautīs, ka melnajā kosmosā virs galvas varētu eksistēt kāda dzīvība,» rakstīts izdevumā «Science News».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu