Celtnieki zem Hamburgas uzgājuši milzīgu betona kāškrustu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Strādnieki Vācijas pilsētā Hamburgā nejauši atraduši zemē apraktu milzīgu betona svastiku jeb kāškrustu, kas, iespējams, reiz kalpojis par pamatni kādai nacistu statujai, vēsta izdevums «Bild».

Pēc betona svastikas atrašanas, varas iestādes pavēlēja to aizvākt prom, tomēr visiem par pārsteigumu izrādījās, ka tas nav iespējams pat ar ekskavatoru. Tas, visticamāk, ir tāpēc, ka viens no pasaulē pazīstamākajiem un nīstākajiem simboliem ir veidots no betona un aizņem 14 kvadrātmetrus lielu teritoriju.

Svastiku strādnieki uzgāja, kad 17. novembrī veica sagatavošanas darbus pilsētas stadiona rekonstrukcijai. Lai arī svastika atradās tikai 30 centimetrus zem zemes, tomēr gadu desmitiem nevienam nebija ne jausmas, ka tā tur atrodas.

Foto: AP/Scanpix

Vēl nav īsti noskaidrots, kad svastika ir izgatavota vai kāpēc tā tur atradās, tomēr stadiona sporta kluba pārstāvis Joahims Širmers (Joachim Schirmer) apgalvo, ka tā visticamāk kalpojusi par pamatni kādai nacistu statujai.

Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem svastiku aizvākt vienā gabalā, strādnieki nolēmuši to sadalīt ar pneimatiskajiem āmuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu