Ķīnā slēgta hakeru skola (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/myuibe

Ķīnas varas iestādes slēgušas valstī lielāko hakeru apmācības vietni Black Hawk Safety Net un apcietinājušas trīs cilvēkus, kuri internetā izplatījuši hakeru rīkus, ziņo eWeek.

Ķīnā apcietināti trīs cilvēki sakarā ar "hakeru skolu", kas interneta forumos izplatījuši kaitīgas programmas. Ķīnas valsts ziņu aģentūra Xinhua vēsta, ka šīs personas apcietinātas, jo, izmantojot vietni Black Hawk Safety Net, internetā izplatījušas hakeru rīkus. Black Hawk Safety Net, kurā ir vairāk nekā 180 000 biedru, nodibināta 2005. gadā Henanas provinces Sjučaņas pilsētā Ķīnas vidienē. Policija to atklājusi, izmeklējot kādu kiberuzbrukumu, kas 2007. gadā veikts Mačenas pilsētā.

Trīs personas, kas apcietinātas šajā lietā, apsūdz par hakeru rīku izplatīšanu internetā; Ķīnas kriminālkodeksā sods par šādu noziegumu ir ieviests tikai pērn.

Paziņojums par likumpārkāpēju apcietināšanu parādījies brīdī, kad Ķīna un Savienotās Valstis ir iesaistītas strīdā par datoru drošības problēmām. Ķīnu apsūdz vairāku hakeru uzbrukumu sarīkošanā pagājušā gada nogalē vairāk nekā 30 kompānijām, tostarp arī Google, kas apgalvo, ka tās infrastruktūrai uzbrukts no Ķīnas. Google piedraudējusi pārtraukt darbību šajā valstī sakarā ar minētajiem uzbrukumiem, kā arī cenzūras dēļ; vēl kompānija norāda uz mēģinājumiem izspiegot ķīniešu cilvēktiesību aktīvistu e-pastu.

Ķīnas valdība mēģina apšaubīt šos apgalvojumus un oficiāli noliedz jebkādu saistību ar minētajiem uzbrukumiem. Savukārt ASV Valsts departaments paziņojis, ka pieprasīs Ķīnas valdības paskaidrojumus, bet Senāts 3. februārī pieņēma rezolūciju, kas aicina Ķīnas valdību rūpīgi un atklāti izmeklēt šos kiberuzbrukumus.

Ķīna ziņo, ka 2009. gadā hakeri nodarījuši valstij zaudējumus 7,6 miljardu juaņu (1,02 miljardu ASV dolāru) apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu