Foto glabāšanas "mākonī" netīšām izdzēš 4000 attēlu (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kāds informācijas tehnoloģiju (IT) speciālists Šveicē, kas glabājis 4000 digitālo attēlu foto glabāšanas vietnē "Flickr", pazaudējis visas fotogrāfijas glabātuves saimnieku kļūdas dēļ, raksta IT portāls "TheRegister".

Mirko Vilhelms, cik noprotams, kaislīgs amatierfotogrāfs, piecu gadu laikā glabājis gandrīz visas savas fotogrāfijas "Flickr" glabātuvē un nesen paziņojis "Flickr" vadībai par kādu citu lietotāju, kas, viņaprāt, pārkāpis autortiesības. Vilhelms aizdomīgo krājumu atklājis, jo iespējamais digitālo fotogrāfiju pirāts bija savā "Flickr" lapā ielicis saikni uz Vilhelma krājumu.

Kā raksta portāls, "Flickr" reaģējis uz apzinīgā lietotāja sūdzību, izdzēšot nevis aizdomīgo kolekciju, bet visas Vilhelma fotogrāfijas. Pēc tam sekojusi nikna e-pastu apmaiņa ar "Flickr" vadību un ieraksts šveicieša blogā angļu valodā, par kuru "TheRegister" brīdina, ka tas esot pilns rupjību.

Interneta portālam "Yahoo!" piederošā "Flickr" vadība e-pastā atvainojās Vilhelmam, bet atzīst, ka viņa fotogrāfijas ir pazaudētas uz visiem laikiem. "The Register" norāda, ka šāds incidents kārtējo reizi parāda riskus, kas saistīti ar bezmaksas "mākoņdatošanas" pakalpojumiem, kur tiek attālināti glabāti dati vai sniegti pakalpojumi.

"The Register" norāda, ka par skandālu ar zaudēto fotokrājumu rakstījuši starptautiskie mediji, tostarp interneta žurnāls-portāls "The Huffington Post" un "The Los Angeles Times".

Savukārt Vilhelms savā blogā raksta, ka kā IT speciālists jeb "arhitekts", kas izstrādā datu sistēmu procesus, viņš ir neizpratnē, kā "Flickr" nav aizdomājies līdz procedūrai, kas atslēgtu aizdomīgu "Flickr" kontu, bet nedzēstu saturu, iekams nav pārliecinājies, ka šāds neatgriezenisks solis ir pamatots.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu