Iznāk Internet Explorer 9 galaversija (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kopš 15.marta plkst. 6.00 pēc Latvijas laika ikviens interesents var lejupielādēt jaunākās pārlūkprogrammas Internet Explorer 9 galaversiju. Programma lietotājiem pieejama latviešu un krievu valodā, kā arī vēl aptuveni 40 valodās vietnē www.beautyoftheweb.com. Pagaidām gan IE 9 iespējams savietot tikai ar Windows 7 un Vista.

Internet Explorer 9 Beta ir Microsoft visvairāk lejuplādētā pārlūkprogrammas Beta versiju vēsturē, ar vairāk nekā 40 miljoniem lejupielāžu programmas testēšanas laikā.

Internet Explorer 9 (IE9) iespējas sava piedāvājuma pilnveidošanai un dažādošanai jau šobrīd izmanto ap 250 pasaules vadošo vietņu, kas kopā sasniedz vairāk nekā vienu miljardu interneta lietotāju. To vidū ir Facebook, Twitter, Amazon, eBay, CNN, Wall Street Journal un daudzas citas. Arī Latvijā arvien vairāk populāru interneta vietņu jau izmanto Internet Explorer 9 savu mājaslapu pilnveidošanai. To vidū ir sociālais tīkls draugiem.lv, portāli TVnet.lv, receptes.lv, zparks.lv, Medn.is un Sportacentrs.com un citi.

Aptauja: lietotāji vēlas kvalitatīvāku internetu

Kā liecina jaunākais, Microsoft Eiropā (MSN) veiktais pētījums par interneta lietošanas paradumiem, tad tieši drošība, privātums un lietošanas ērtums ir galvenās lietotāju prasības, sērfojot internetā. Vairāk nekā 2/3 (69%) respondentu visvairāk uztrauc drošība un vīrusi internetā. 60% respondentu uztrauc tas, ka kāds varētu izsekot viņu aplūkotajām lapām.

Kopumā lietotāji apgalvo, ka vēlas augstākas kvalitātes interneta vietnes, kas piedāvātu interesantāku lietošanas pieredzi. Piemēram, vairāk nekā 50% apgalvo, ka nākotnē vēlas skatīties internetā augstas kvalitātes filmas, vairāk nekā 30% vēlas drīzumā skatīties mājaslapu saturu 3D formātā. Kaut arī daļa lietotāju ir gatavi gaidīt nedaudz ilgāk, lai lejupielādētu augstas kvalitātes failus, 24% norāda, ka, sērfojot internetā, viņi nevēlas gaidīt ne uz kādu informāciju.

Par Internet Explorer 9

Internet Explorer 9 ir vienīgais pārlūks, kas pilnībā izmanto HTML5 sniegtās priekšrocības, lai atainotu grafiski kvalitatīvas mājaslapas, pirmo reizi izmantojot līdz 90% no datoru piedāvātās jaudas. Mājaslapu attīstītājiem tagad ir plašākas iespējas radīt ātrākas un vizuāli piesātinātākas interneta vietnes, izmantojot sadarbspējīgo HTML5, kā arī tādus spraudņus kā Adobe Flash Player un Microsoft Silverlight.

Ņemot vērā, ka interneta vide kļūst arvien nedrošāka un tajā var atrast arvien vairāk privātas informācijas, Internet Explorer 9 ir veidots tā, lai kļūtu par visdrošāko interneta pārlūkprogrammu.

Tracking Protection ļauj lietotājam filtrēt un kontrolēt, kuru trešo pušu saturs drīkst sekot viņam tiešsaistē,

pievienojot Internet Explorer 9 pārlūkam sekošanas ierobežojumu sarakstu – Tracking Protection List. Internet Explorer 9 nav iebūvētu sekošanas ierobežojumu sarakstu, bet tādus var izveidot un publicēt tiešsaistē ikviens lietotājs vai organizācija. IE9 ir pirmais pārlūks ar šādu privātuma aizsardzības iespēju.

Tāpat veiktie testi rāda, ka Internet Explorer 9 ir drošākais aizsardzības mehānisms pret Nr.1 drošības risku internetā – kaitniecisko programmatūru. Internet Explorer 9 bloķē 99% no šādiem uzbrukumiem. Tas ir piecas reizes efektīvāk kā Firofox un 33 reizes efektīvāk kā Chrome.

Vairāk informācijas: www.beautyoftheweb.com.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu