LMT: 4G internets komercrežīmā sasniedz ātrumu 91 Mbps (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/armandoalves

Ceturtās paaudzes jeb 4G mobilais internets, kuru "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) piedāvā komercrežīmā no 31.maija ar pārklājumu Jūrmalā, āra apstākļos sasniedzis ātrumu līdz 91 megabitam sekundē (Mbps), biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

"4G tīklā klientu sasniegtais maksimālais mobilā interneta ātrums īpaši neatšķiras no 2010.gadā LMT veikto testu rezultātiem. Reāli sasniegtais maksimālais ātrums āra apstākļos bija 91 Mbps, vidējais ātrums ir 20-50 Mps," akcentēja Jalinskis.

Nedaudz vairāk kā nedēļu pēc 4G ieviešanas attiecīgo modemu jeb ierīci, ar kuru var pieslēgt datoru LMT 4G tīklam, nopirkuši "vairāki simti klientu", informēja Jalinskis. Paralēli pārklājumam Jūrmalā "līdz jūnija beigām sāks darboties arī atsevišķas 4G bāzes stacijas Vecrīgā".

Kā ziņots, LMT iesaka izmantot Ķīnas kompānijas ražotos interneta modemus ZTE MF820, kas darbojas arī 3G un 2G tīklos. Kad Zviedrijā LMT mātesuzņēmums 2009.gada decembrī ieviesa 4G pakalpojumu Stokholmas apkaimē, zināmas grūtības klientiem radās, jo tobrīd pieejamie modemi nespēja bez pārtraukuma pārnest klienta pieslēguma saikni no 4G uz "parasto" 3G tīklu, ja klients atstāja 4G pārklājuma zonu.

4G pakalpojuma sniegšanai gatavojas arī Bite Latvija

LMT 4G tīkls darbojas 1800 megahercu (Mhz) frekvenču diapazonā. Arī "Bite Latvija" paziņojusi par nodomu šogad sākt 4G pakalpojumu sniegšanu sev piederošā 1800 Mhz diapazona daļā.

Jau ziņots, ka 4G testus pērn veicis gan LMT, gan "Tele2", bet šogad arī elektronisko sakaru komersants "Baltkom".

LMT norāda, ka pērn jūnijā-augustā tika izmēģināts 4G tīkls Liepājā, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī. Datu pārraides ātrums 4G tīklā bija 20-100 Mbit/s, savukārt vidējais ātrums - 40-70 Mbit/s. No iedzīvotājiem, kas izmēģināja jauno 4G internetu, 52% atzina, ka noteikti to lietotu, lai gan pagaidām lielai daļai lietotāju pietiekot ar 3G.

LMT mobilo internetu telefonā vai datorā ir izmēģinājusi vairāk nekā puse uzņēmuma klientu, vairāk nekā 100 000 klientu mobilo internetu telefonā lieto katru dienu, informē uzņēmums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu