Par vērienīgu kiberuzbrukumu Īrijā tiesā latviešu hakeri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/tj scenes

Tiesas priekšā stājies kāds hakeris no Latvijas, kuru apsūdz Īrijas vēsturē lielākā kiberuzbrukuma pastrādāšanā.

Pagājušā gada janvārī Īrijas interneta vietne boards.ie pieredzēja uzbrukumu, kura rezultātā hakeris ieguva tūkstošiem lietotāju datu, paroļu un cita veida konfidenciālu informāciju, vēsta interneta vietne Baltic-ireland.ie.

Sadarbojoties Gardai, Interpolam un Latvijas policijai, ātri vien tika noskaidrots, ka kiberuzbrukums veikts no Latvijas, turklāt hakeris (vai noziedznieku grupa) jau ir paguvis izmantot nelikumīgi izmantotās paroles un e-pasta adreses, lai gūtu finansiālu labumu.

Pagājušajā nedēļā Īrijas masu mediji ziņojuši, ka Latvijas hakeris ir aizturēts un izdots, lai stātos Īrijas tiesas priekšā. Pagaidām nav zināms, vai hakerim bijuši līdzzinātāji vai arī viņš darbojies viens.

Ja apstiprināsies izmeklētāji aizdomas, ka nelegāli iegūtos datus bijis plānots izmantot piekļūšanai boards.ie lietotāju PayPal kontiem, aizdomās turēto varētu sodīt ar ilgstošu brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu