"Twitter" slēgts viltus profils "@kardinalsPujats"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viltus profils "@kardinalsPujats" mikroblogu vietnē "Twitter" slēgts pēc Romas katoļu baznīcas iesnieguma, ko Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centra darbinieki nosūtījuši uz "Twitter" mājaslapā norādīto adresi.

Kā pastāstīja Informācijas centra darbiniece Vita Briže, ar lūgumu slēgt viltus profilu "Twitter" bija vērsies gan pats kardināls Jānis Pujats, gan katoļticīgie, jo viltus profila jokdaris aizskāra gan kardināla, gan katoļticīgo godu.

"Mēs nosūtījām iesniegumu uz to e-pasta adresi, kas ir publiski pieejama "Twitter" mājaslapā - gadījumos, ja kāds ļaunprātīgi izmanto citu cilvēku identitāti. Iesniegumā sniedzām pamatojumu, ka tas ir viltus konts, un vietnes administrācija pēc iesnieguma izvērtēšanas to ir atzinusi par viltus profilu un slēgusi," stāstīja Briže.

Tā vietā šodien "Twitter" reģistrēti vairāki jauni profili, kuros izmantotas slēgtajam viltus profilam līdzīgas vārdu formas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu