15 gadi cietumā par Skype lietošanu (54)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Etiopijas valdība interneta telefonijas, piemēram, Skype un Google Talk, lietošanu valsts teritorijā pasludinājusi par kriminālnoziegumu, kura veicēju var iesēdināt cietumā uz laiku līdz pat 15 gadiem.

Āfrikas valsts valdība likumu pieņēmusi jau maijā, tomēr tikai tagad šis fakts ir kļuvis zināms starptautiskajai sabiedrībai, vēsta Slashgear.com.

Etiopijā patlaban ir tikai viens mobilo sakaru operators, tas pieder valstij un tiek dēvēts par Ethio Telecom. Līdz ar to faktiski sanāk, ka interneta telefonijas aizliegums palīdz aizstāvēt valsts monopolu komunikāciju nozarē. Etiopijas valdība gan uzstāj, ka aizliegums ir ieviests valsts drošības interesēs.

Etiopijas Komunikāciju un Informācijas tehnoloģiju ministrija līdz ar jaunā likuma stāšanos spēkā ir ieguvusi arī tiesības uzraudzīt un izsniegt licences pilnīgi visiem privātajiem uzņēmumiem, kas importē komunikāciju un informācijas aparatūru.

Aizliegums attiecas arī uz sociālajiem tīkliem, kuros cilvēkiem, neriskējot ar nonākšanu aiz restēm, tagad vairs nav iespējams sazināties, izmantojot skaņas vai attēlu pārraidi. Tāpat Etiopijā valsts mērogā tiek bloķēta iespēja pieslēgties Tor tīklam, kas ļauj sērfot internetā anonīmi.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu