«Youtube» atjaunota pieeja filmai «Latviešu leģions» (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/thms.nl

Interneta vietnes «Youtube» administrācija šodien ir atjaunojusi pieeju Latvijas armijas ievietotai filmai «Latviešu leģions», informēja Aizsardzības ministrijā.

Filma atkal ir pieejama gan latviešu, gan angļu, gan arī krievu valodā.

Ministrija vakar «Youtube» administrācijai nosūtīja skaidrojumu par vietnē izvietotā Latvijas armijas video kanāla mērķiem un uzdevumiem, kā arī tajā ievietot video materiālu saturu un kanālā pieejamās informācijas atbilstību «YouTube» izvirzītajiem ētikas standartiem.

Filma «Latviešu leģions», kuras scenārija autors ir vēsturnieks Uldis Neiburgs, ir viens no izsmeļošākajiem dokumentālajiem materiāliem par latviešu karavīru cīņām Vācijas bruņoto spēku sastāvā Otrā pasaules kara laikā. Filma stāsta par latviešu leģiona tapšanu, tā kaujas gaitām un dažādo vērtējumu mūsdienu sabiedrībā. Tajā izmantots plašs dokumentālo kinohroniku materiāls, intervēti bijušie leģionāri un sniegti vēsturnieku viedokļi.

Jau ziņots, ka vakar Aizsardzības ministrija konstatēja, ka vietnē «Youtube» ir izdzēstas filmas «Latviešu leģions» versijas latviešu, angļu un krievu valodā. Interneta vietne «Youtube» pie filmas ir norādījusi, ka video saturs neatbilst tā pakalpojumu sniegšanas noteikumiem, neprecizējot konkrētāk tā dzēšanas iemeslu.

Ministrija uzsver, ka filma «Latviešu leģions», kuras scenārija autors ir vēsturnieks Uldis Neiburgs, ir viens no izsmeļošākajiem dokumentālajiem materiāliem par latviešu karavīru cīņām Vācijas bruņoto spēku sastāvā Otrā pasaules kara laikā. Filma stāsta par latviešu leģiona tapšanu, tā kaujas gaitām un dažādo vērtējumu mūsdienu sabiedrībā. Tajā izmantots plašs dokumentālo kinohroniku materiāls, intervēti bijušie leģionāri un sniegti vēsturnieku viedokļi.

Filma «Latviešu leģions» ir veidota 2000.gadā filmu studijā «Deviņi» ar AM atbalstu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu