Brīdina par datorvīrusu ar Valsts policijas emblēmu (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Policija brīdina iedzīvotājus par datorvīrusu, kas, apmeklējot dažādas mājaslapas internetā, izpaužas kā uznirstošs logs ar Valsts policijas (VP) emblēmu un brīdinājuma tekstu, ka dators ir bloķēts un 48 stundu laikā it kā jāsamaksā naudas sods, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Vairāki liepājnieki pēdējā laikā ir vērsušies policijā ar informāciju par šādu datorvīrusu. Policijai ir zināms par vismaz diviem šādiem gadījumiem Liepājā. To, kādu mājaslapu apmeklējuma laikā vīruss datoros parādījies, policija neatklāj.

«Policija brīdina iedzīvotājus, ka šāda veida uznirstošā informācija ir datorvīruss! Ja redzat un saņemat šādu informāciju savā datorā, nekavējoties sazinieties ar Datordrošības incidentu novēršanas institūciju pa tālruni 67085858, kas palīdzēs novērst šo problēmu vai informēs, kā rīkoties konkrētajā situācijā. Protams, naudas sods nekādā gadījumā nav jāmaksā. VP uzsver, ka šis ir kārtējais krāpšanas mēģinājums,» informēja Šteinberga.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu