Dombrovska «Twitter» konts atzīts par labāko Austrumeiropas premjeru vidū (64)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) konts sociālajā tīklā «Twitter» ir atzīts par labāko no visu Austrumeiropas premjeru kontiem šajā mikroblogu vietnē.

Politisko zinātņu doktorants no Lielbritānijas Filips Kokers mājaslapā «www.presidentalacitvism.wordpress.com» apkopojis Austrumeiropas valstu premjeru aktivitātes «Twitter». Rangu viņš izveidojis, ņemot vērā to, vai premjers pats ir ierakstu autors, cik bieži ieraksti tiek veikti, vai ir vērts šim profilam sekot, kā arī valodām, kurā rakstīti tvīti un vēl dažādas interesantas detaļas.

Skaidrojot, kāpēc Dombrovska profilu novērtējis visaugstāk, Kokers raksta, ka Latvijas premjers regulāri tvīto savā profilā, atbild uz viņam veltītiem un uzdotajiem jautājumiem mikroblogu vietnē. Tāpat novērtēts, ka premjers pats ievieto fotogrāfijas. Kā cits iemesls, kāpēc Dombrovska profils ir tik augstu novērtēts, tiek minēts lielais sekotāju skaits, īpaši ņemot vērā, ka Dombrovska ieraksti pārsvarā ir latviešu valodā.

Topa autors uzsver, ka Latvijas premjera profilam ir vērts sekot.

Otrs visaugstāk novērtētais profils aiz Dombrovska ir Polijas premjerministra Donalda Tuska birojam. Neskatoties uz to, ka tvīti profilā ir regulāri un tam ir liels sekotāju skaits, pirmajā vietā tas nav ierindots, jo profilam trūkst personiskuma, proti, ierakstus veic premjera biroja cilvēki, nevis pats Polijas premjers, norāda doktorants.

Tikmēr kaimiņvalsts Igaunijas premjera biroja profils «Twitter» ierindots sestajā vietā. Šim profilam trūkstot interaktivitātes, kā arī tajā ir atspoguļotas vien Igaunijas valdības aktivitātes. Uzteicams esot fakts, ka Igaunijas valdībai ir divi profili - igauņu un angļu valodā.

Savukārt Lietuvas valdības profils ir palicis ārpus novērtējuma. Kā skaidro autors, nav skaidrs gan Lietuvas valdības, gan valdības vadītāja Aļģirda Butkevičus tvītu regularitāte. Tomēr jāpiemin, ka premjers Lietuvai ir jauns, tāpēc pagaidām nav iespējams konkrēti novērtēt viņa aktivitātes, skaidro Kokers.

Kritika ir veltīta Lietuvas valdības profilam, jo tas neizceļas ar īpašu aktivitāti, dažkārt nekas netiek ierakstīts pat pāris nedēļas pēc kārtas. Iespējams, ka tā ir laba prakse neko netvītot laikā, kamēr notiek vēlēšanu kampaņas, tomēr valdības profilā varēja parādīties informācija par jaunā premjera ievēlēšanu, teic autors.

Kokers iepriekš arī novērtēja Austrumeiropas valstu prezidentu «Twitter» profilus, kur pirmajā vietā ierindoja Igaunijas Valsts prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa profilu, tikmēr Latvijas Valsts prezidenta profils ierindots 3.vietā.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu