Instagram gatavojas tirgot lietotāju bildes (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Populārā attēlu koplietošanas vietne - sociālais tīkls Instagram ir sagatavojis būtiskas izmaiņas lietošanas noteikumos attiecībā uz intelektuālo īpašumu.

Jaunie intelektuālā īpašuma noteikumi stāsies spēkā 16.janvārī jeb tieši trīs mēnešus pēc Facebook noslēgtā Instagram iegādes darījuma, un tie paredz, ka sociālais tīkls varēs bez lietotāja ziņas un atlīdzības brīvi rīkoties, tai skaitā arī pārdot publiskotos attēlus. Vienīgā iespēja Instagram reģistrētajiem lietotājiem, kā to nepieļaut, ir sava konta dzēšana līdz minētajam datumam, vēsta CNet.com.

Līdz ar plānotajām izmaiņām Instagram faktiski kļūtu par tīmeklī lielāko fotogrāfiju aģentūru, kas piedāvā attēlus reklāmas un cita veida komerciāliem nolūkiem. Piemēram, viesnīca vai bārs, kurā uzņemts kāds veiksmīgs foto un tas ir nopublicēts Instagram, varēs to izmantot, piemēram, attiecīgās iestādes bukletos, tīmekļa vai laikrakstu publikācijās un tamlīdzīgi.

Tāpat CNet.com norāda, ka plānotajās intelektuālā īpašuma aizsardzības noteikumu izmaiņās nav arī tieši un konkrēti norādīts, kas notiek ar attēliem, kuri ievietoti pēc 16.janvāra, bet lietotāja konts tomēr vēlāk tiek dzēsts.

Un visbeidzot kā visai neparasts noteikumu papildinājums tiek minēts punkts, kurš Instagram pasargā no iespējamiem tiesu darbiem gadījumos, kad publiskajā telpā tiek laisti jebkāda privātuma līmeņa fotoattēli («we will not be liable for any use or disclosure of content» un «Instagram will not be liable for any use or disclosure of any content you provide.»).

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu