Latvijas lapas piedzīvo masveida hakeru uzbrukumu (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kopš Ziemassvētkiem notiek masveida uzbrukumi mājas lapām, kas tiek uzturētas uz Joomla platformas. Šobrīd reģistrēti vairāki desmiti uzlauztu un izķēmotu lapu. Cietušas gan pašvaldību mājas lapas, gan privātās lapas un lapas komercdarbībai.

Uzbrukumus Latvijas lapām veic hakeru grupa, kas sevi dēvē par «Indonēzijas hakeriem». Hakeru grupējuma aktīvākā biedra, kas internetā pazīstams ar pseidonīmu Hmei7, kontā ir desmitiem tūkstošu uzlauztu lapu.

Uzlauzēji izmanto Joomla ievainojamību, kas atklāta vecākām Joomla versijām. Lai nodrošinātos pret hakeru uzbrukumu, CERT.LV aicina Joomla lietotājus veikt platformas atjaunināšanu, nodrošinoties ar jaunāko 2.5.8 versiju, kā arī pārliecināties, ka visi papildus Joomla funkcionalitātes moduļi (plugins) tiek atjaunināti.

Uzbrukumu tehniskā informācija

Joomla platforma pasaulē ir plaši pazīstama, to savās lapās izmanto dažādas kompānijas un virkne valsts iestāžu.

CERT.LV darbojas saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā. CERT.LV tās uzdevumus pilda Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas pārraudzībā.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu