«Twitter» cietis kiberuzbrukumā (27)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Mikroblogu platforma «Twitter» piektdien paziņoja, ka cietusi kiberuzbrukumā un nozagti aptuveni 250 000 lietotāju paroļu.

«Uzbrukums nebija amatieru darbs un mēs neticam, ka tas bija atsevišķs incidents,» pavēstīja «Twitter» informācijas drošības direktors Bobs Lords.

Pēc viņa teiktā, «uzbrucēji bijuši ārkārtīgi zinoši un mēs uzskatām, ka nesen līdzīgi uzbrukts arī citām kompānijām un organizācijām». Tomēr «Twitter» neminēja, no kurienes varētu būt nācis uzbrukums.

Viņš piebildis, ka pēdējā laikā «kļuvuši biežāki liela mēroga drošības uzbrukumi, kas ir vērsti pret Savienoto Valstu tehnoloģiju un mediju kompānijām» un ka «Twiter» šonedēļ ir konstatējis mēģinājumus neatļauti piekļūt datiem uzņēmuma datortīklā.

«Twitter» slēdzis uzbrukuma līniju, taču uzbrucēji varētu būt ieguvuši lietotājvārdus, e-pasta adreses, paroles un citus datus. Piesardzības dēļ «Twitter» anulējis kontu paroles un nosūtījis cilvēkiem e-pastus ar lūgumu radīt jaunas paroles.

Kā ziņots, šonedēļ Ķīnas armijas hakeri spēja ielauzties ASV laikrakstu «The Wall Street Journal» (WSJ) un «The New York Times» datortīklos.

«Twitter» galvenā mītne atrodas ASV pilsētā Sanfrancisko. Mikroblogošanas vietnei ir vairāk nekā 200 miljoni aktīvu lietotāju visā pasaulē.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu