Francijas ebreji vēršas tiesā pret «Twitter» (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas ebreju studentu organizācija trešdien paziņoja, ka tā vērsusies tiesā pret mikroblogu vietni «Twitter», jo tās īpašnieki nav izpildījuši Francijas tiesas agrāko prasību atklāt antisemītisko tvītu autoru identitāti.

«Tviteris izrāda vienaldzību, nerespektējot 24.janvāra spriedumu,» ar kuru Parīzes civillietu tiesa uzņēmumam noteica divu nedēļu laikā nodot pieprasīto informāciju, trešdien sacīja Francijas Ebreju studentu savienības (UEJF) prezidents Žonatāns Hajuns.

«Aizsargājot šo tvītu autora anonimitāti, tas sevi padara par līdzzinātāju un piedāvā platformu rasistiem un antisemītiem,» viņš piebilda.

Organizācija sacīja, ka tā vērsusies tiesā pret uzņēmumu «Twitter Inc.» un tā prezidentu Diku Kostolo.

UEJF pieprasa 38,5 miljonu eiro (27 miljonu latu) lielu kompensāciju, ko organizācija sola nodot holokausta piemiņas fondam.

Tvitera pārstāvji savukārt sacīja, ka ceturtdien pārsūdzēs 24.janvāra spriedumu. Par šo spriedumu Francijas tiesa «Twitter Inc.» pārstāvjus informējusi «tikai pirms dažām dienām».

Ebreju studentu organizācija vērsās pie tvitera īpašniekiem ar mudinājumiem stingrāk kontrolēt tā saturu pēc tam, kad tviteri bija pārpludinājuši antisemītiski tvīti ar haštegu #unbonjuif (labs žīds). Dažus no aizskarošākajiem tvītiem vietnes vadība jau izdzēsusi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu