ASV aizsardzības ministrs apsūdz Ķīnu par kiberspiegošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels sestdien apsūdzēja Ķīnu par kiberspiegošanu pret ASV.

Pentagona vadītājs Singapūras drošības forumā, ko apmeklēja arī Ķīnas militārpersonas, vainoja Ķīnas valdību un armiju par atkārtotu ASV informācijas sistēmu uzlaušanu.

«ASV ir paudušas bažas par pieaugošajiem kiberuzbrukumu draudiem, no kuriem daži ir saistīti ar Ķīnas valdību un armiju,» Heigels sacīja ikgadējā konferencē.

Viņš aicināja Pekinu ievērot «starptautiskās normas par atbildīgu izturēšanos kibertelpā», vienlaikus atzīstot, ka kopīgas kiberdrošības darba grupas izveide ir pozitīvs solis dialoga veicināšanai.

Konference Singapūrā notiek pirms 7.un 8.jūnijā gaidāmās ASV prezidenta Baraka Obamas un Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina tikšanās Kalifornijā, kas būs pirmā abu valstu līderu tikšanās kopš Sji stāšanās amatā martā.

Ķīnas Aizsardzības ministrija šonedēļ noraidīja Pentagona ziņojumu, kurā Ķīnas hakeri apsūdzēti par ielaušanos tīklos, kuros atrodas daudzu ASV modernāko ieroču sistēmu rasējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu