Lattelecom Krievijā un Ukrainā piedāvās publiskā mākoņa pakalpojumus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar šī gada otro ceturksni, komunikāciju uzņēmums «Lattelecom» piedāvās publiskā mākoņa pakalpojumus - informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūras ārpakalpojumu risinājumus - mazajiem un vidējiem uzņēmumiem Krievijā un Ukrainā, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, atklāja «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Bērziņš tikās ar «Lattelecom» valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi un padomes priekšsēdētāju Gati Kokinu, lai pārrunātu uzņēmuma darbības radītājus un turpmāko attīstības stratēģiju, informēja prezidenta kancelejas preses dienestā.

Tikšanās laikā «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs informēja, ka uzņēmums aktīvi iegājis kaimiņvalstu - Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas - tirgos ar datu centru pakalpojumiem, kas ietver klienta datu un IT infrastruktūras izvietošanu un uzturēšanu «Lattelecom» grupas datu centros.

«Šogad esam uzsākuši piedāvāt dažādus risinājumus, kas balstīti uz mūsdienīgām mākoņskaitļošanas tehnoloģijām, kā, piemēram, publiskie mākoņpakalpojumi un balss pakalpojumu virtualizācija mākoņa platformā. Piemēram, mūsu klientiem Krievijā un Ukrainā piedāvājam virtuālās komunikācijas pakalpojumu «HCS» sadarbībā ar kompāniju «Cisco«. Savukārt, sākot ar šī gada otro ceturksni, sadarbībā ar mūsu partneriem piedāvāsim publiskā mākoņa pakalpojumus - IT infrastruktūras ārpakalpojumu risinājumus - mazajiem un vidējiem uzņēmumiem Krievijā un Ukrainā,» norādīja Gulbis.

«Lattelecom» vadības pārstāvji uzsvēra, ka klientu interese ir augoša, ņemot vērā, ka «Lattelecom» piedāvājumā ir augstākās drošības datu centa risinājums - «Dattum», kam piešķirts «Tier3» drošības sertifikāts, ko izsniedz neatkarīga starptautiska sertifikācijas institūcija «Uptime Institute». «Dattum» šobrīd ir vienīgais «Tier3» sertificētais datu centrs Ziemeļu un Austrumeiropas reģionā.

Pārrunājot «Lattelecom» darbības rādītājus, Gulbis informēja prezidentu, ka pērn finanšu rādītāji - bruto peļņa un EBITDA - saglabājušies iepriekšējā gada līmenī - «Lattelecom» grupas peļņa 2013.gadā bija 28,5 miljoni eiro. Vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis «Lattelecom» 23% piederošā «Latvijas Mobilā telefona» peļņas kritums 2013.gadā par aptuveni 10 miljoniem eiro, turklāt kritums no «Latvijas Mobilā telefona» ieņēmumiem ir vērojams jau otro gadu pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu