Finanšu problēmu dēļ pārtrauc darbību Bitcoin birža «Mt.Gox» (28)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānā bāzētā virtuālās valūtas bitkoinu birža «Mt.Gox» otrdien finanšu problēmu dēļ pārtraukusi darbību.

«Mt.Gox» interneta vietne nedarbojas. Jau 7.februārī «Mt.Gox» pārtrauca klientiem izsniegt bitkoinus no to virtuālajiem maciņiem.

Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka biržai «Mt.Gox» hakeri nozaguši 740 tūkstošus bitkoinu, kuru aptuvenā vērtība ir 200 miljoni eiro. Šī zādzība notikusi pirms vairākiem gadiem, taču pamanīta tikai tagad.

«Bitcoin» ir vienādranga apmaksas sistēma un digitālā nauda, kas ir balstīta uz atvērtā pirmkoda protokolu. To centralizēti nekontrolē neviena institūcija. Šīs valūtas izmantošana ir anonīma, tāpēc salīdzinoši bieži bitkoini tiek lietoti kriminālās aktivitātēs. Daudzu valstu centrālās bankas ir ieteikušas neizmantot bitkoinus to nenoregulētā statusa un strauji svārstīgās vērtības dēļ. Izmantot bitkoinus neiesaka arī Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Bitkoini tiek uzglabāti virtuālos makos. Nozagt bitkoinus un apmainīt pret citu valūtu ir daudz vieglāk nekā nozagt naudu no bankas.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu