Kuba plāno izveidot savu sociālo mediju tīklu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kuba plāno izveidot savu sociālo mediju tīklu, lai pretdarbotos «graujošajai» ASV finansētajai tvitera tipa aplikācijai «ZunZuneo», trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pagājušajā nedēļā Vašingtona atzina «ZunZuneo» pastāvēšanu laikā no 2009.gada līdz 2012.gadam.

Baltais nams atklāja, ka mikroblogošanas vietni izveidojusi ASV Starptautiskās attīstības aģentūra (USAID), lai kubieši, kas saskaras ar stingriem runas brīvības ierobežojumiem, varētu «brīvi runāt savā starpā».

ASV noliedza, ka šī programma būtu bijusi slepena vai radīta ar nolūku izprovocēt Kubā politiskos nemierus.

Bet Kuba apgalvo, ka «ZunZuneo» mērķis bijis destabilizēt Amerikas vienīgo komunistisko valdību.

Havana piektdien pieprasīja Vašingtonai pārtraukt savas «nelegālās un slepenās darbības».

Kubas telekomunikāciju kompānijas «Etecsa» vadītājs Daniels Ramoss paziņoja, ka nevienam nevajag radīt pakalpojumus viņu klientiem.

«Mūsu kompānija var piedāvāt visu veidu pakalpojumus,» uzsvēra Ramoss, piebilstot, ka viņiem ir «diezgan liels plāns». Sīkāku informāciju viņš neatklāja.

Kubā pašreiz ir aptuveni divi miljoni mobilo telefonu, kurus lieto aptuveni 20% iedzīvotāju. Salīdzināšanai - 2008.gadā Kubā bija tikai aptuveni 330 000 mobilo telefonu.

«ZunZuneo» parādoties, tas koncentrējās uz sporta rezultātiem un laika ziņām. Līdz 2012.gadam, kad «ZunZuneo» negaidot pazuda, tam bija 40 000 reģistrēto lietotāju.

Kuba un ASV sarāva diplomātiskās attiecības 1961.gadā, un Savienotās Valstis kopš 1962.gada noteikušas Kubai tirdzniecības embargo.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu