«VKontakte» atteicies Krievijas labā izspiegot Ukrainas pilsoņus (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas sociālā tīkla «VKontakte» dibinātājs Pāvels Durovs apliecinājis, ka šķīries no savām uzņēmuma akcijām pēc tam, kad atteicies Federālajam Drošības dienestam sniegt informāciju par Ukrainas protestu kustības grupu dalībniekiem.

Par to Durovs trešdien informējis savā mājaslapā.

FDD vēl 13.decembrī pieprasījis sociālā tīkla vadībai, lai tā nodod privātu informāciju par Eiromaidana grupu organizētājiem.

«Mūsu atbilde bija un joprojām ir kategorisks atteikums. Krievijas jurisdikcija neattiecas uz «VKontakte» Ukrainas lietotājiem,» skaidroja Durovs.

Ukraiņu privāto

datu nodošana Krievijas drošībniekiem būtu «ne tikai likuma pārkāpums, bet arī to Ukrainas iedzīvotāju miljonu nodošana, kas mums uzticējušies,» viņš piebilda.

Rezultātā Durovam nācies «ziedot daudz ko», arī akcijas uzņēmumā «VKontakte».

«Bet es neko nenožēloju - cilvēku privāto datu aizsardzība ir to vērta un vēl daudz ko vairāk. Kopš 2013.gada decembra man nav īpašuma, bet man ir palicis kaut kas krietni svarīgāks - skaidra sirdsapziņa un ideāli, kurus es esmu gatavs aizstāvēt.»

Durovs publicējis arī atbilstošo FDD pieprasījumu ieskenējumus, kuros lūgts sniegt informāciju par 39 ar Ukrainas protestiem saistīto grupu izveidotājiem.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu