Google Street View sāk piedāvāt ceļošanu laikā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google

Google tiešsaistes karšu sistēmas funkcija Street View ir papildināta ar iespēju lietotājam ceļot laikā. Proti, ar iespēju palūkoties, kā kādā konkrētā planētas vietā izskatījies pirms septiņiem gadiem.

Iekļaujot Google Maps Street View sistēmā attēlus, kas datējami pat ar 2007.gadu, interneta gigants faktiski ir radījis laika kapsulu, kurā ikviens šā digitālā pakalpojuma lietotājs var iesēsties un aizceļot pagātnē.

«Tagad ar Street View ir iespējams sekot līdzi kāda objekta izaugšanai no nulles. Piemēram, Brīvības torņa celtniecībai Ņujorkā vai Fortalezas stadiona tapšanai Brazīlijā, kur norisināsies 2014.gada pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā,» blogā ierakstījis Street View produktu menedžeris Vinajs Šets.

Ņujorkas jaunā Brīvības torņa celtniecība
Ņujorkas jaunā Brīvības torņa celtniecība Foto: Google

Viņš arīdzan piebilst, ka jaunā funkcija būtībā kalpo kā digitāls jaunākās vēstures laika nogrieznis, kurā ikviens var būt liecinieks, piemēram, pārmaiņām pēc katastrofālā cunami Japānas austrumu Klusā okeāna piekrastē 2011.gada martā, vēsta Pcmag.com.

Jaunā funkcija, kuras ikona atrodama Street View režīmā ekrāna augšējā kreisajā stūrī, lietotājam dod iespēju «ceļot cauri laikam, apstāties konkrētā brīdī un konkrēto vietu pietuvināt pilnekrāna režīmā».

«Ir iespējams pat izvēlēties gadalaiku, tādējādi var palūkot, kā Itālijas kalnu serpentīni izskatās kā ziemā, tā arī vasarā,» raksta Šets.

Būtiski atzīmēt, ka Street View laika kapsulas funkcija visā pasaulē nekļūs pieejama vienlaikus, bet gan pakāpeniski. Var paiet zināms, laiks, kamēr ikviens Google Maps lietotājs varēs atgriezties līdz pat septiņus gadus senā pagātnē.

Nobeigumā var atzīmēt, ka līdz ar svaigākajiem atjauninājumiem Google Street View datu mākonī jau glabājas attēli no planētas ceļiem 12 miljonu jūdžu garumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu