LMT 4G internets pieejams jau 50% iedzīvotāju (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šī gada pirmajā ceturksnī mobilo sakaru operators LMT turpinājis attīstīt savu 4G tīklu un tagad tas pieejams vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotāju.

Kā TVNET pavēstīja kompānijas preses sekretāre Elīna Lidere, tagad LMT tīklā ir jau 393 4G bāzes stacijas, kas ļauj jau vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotājiem piekļūt ātrgaitas mobilajam internetam. LMT uzskaita tikai pārklājumu ar labu signālu, tāpēc faktiski tas ir arī lielāks, jo mainīgs pārklājums pieejams vēl plašākam iedzīvotāju lokam.

«Šogad Interneta datorā patēriņš audzis par 80%, bet Internets telefonā – gandrīz par 70%,» norāda LMT prezidents Juris Binde un piebilst, ka viņa vadītais uzņēmums turpinās attīstīt 4G tīklu, lai jau 2016. gadā tas būtu pieejams visā Latvijas teritorijā, tai skaitā arī mazapdzīvotajās vietās.

Šā gada pirmajā ceturksnī LMT klientu skaits saglabājies stabils - 1 079 570. Salīdzinot ar 2013.gada pirmo ceturksni tas ir pieaudzis par 13 tūkstošiem. Uzņēmuma apgrozījums attiecīgajā periodā ir 41 miljons eiro, kas attiecībā pret pērnā gada pirmo ceturksni mainījies tikai tik daudz, cik to ietekmējušas regulatīvās izmaiņas – Eiropas Komisijas ieviestie viesabonēšanas un SPRK noteikto starpsavienojumu tarifu ierobežojumi.

LMT EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, saglabājusies tikpat augstā līmenī kā gadu iepriekš – 30% jeb 12 miljoni eiro.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu