«draugiem.lv» nav bažas par lietotāju migrāciju uz citiem sociālajiem portāliem (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sociālajam portālam «draugiem.lv» nav bažas par lietotāju migrāciju uz citiem sociālajiem portāliem, atzina «draugiem.lv» runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Viņš norādīja, ka šobrīd jauniešiem ir aktuālas dažādas čata programmas, kas tiek lietotas paralēli «draugiem.lv», un arī lietotāju pāriešanu uz tiešo konkurentu «facebook.com» portālu latviešu sociālais medijs lielos apmēros neizjūt. «Par to, ka [lietotāji] aizies, mums bažu nav. Tādi aizgājēji un atnācēji ir pāris tūkstoši mēnesī, un tā nekāda būtiska izmaiņa nav, jo jaunieši visu [sociālos tīklus] lieto paralēli,» teica Palkavnieks.

Pēc viņa teiktā, šovasar, salīdzinot ar gada sākumu, «draugiem.lv» vidējais lietošanas laiks pat pieaudzis - ja gada pirmajā pusē tās bija vidēji 45 minūtes dienā, tad jūnijā šis laiks bija viena stunda un 18 minūtes dienā.

Tāpat viņš pastāstīja, ka šobrīd «draugiem.lv» reģistrēto lietotāju skaits sasniedzis 1,2 miljonus, bet to reālais skaits tiek rēķināts dienas un mēneša griezumā. Proti, dienā portālā ienāk pusmiljons lietotāju, kas mēneša griezumā, pēc Palkavnieka teiktā, ir 700 tūkstoši aktīvie «draugiem.lv» lietotāji.

«Draugiem.lv» īpašnieks «Draugiem» darbību sāka 2005.gadā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir portāla «draugiem.lv» izstrāde un uzturēšana. Tas sniedz arī interneta satura pakalpojumus reģistrētiem portāla lietotājiem.

«Lursoft» informācija liecina, ka « Draugiem» pamatkapitāls ir 25,6 tūkstoši eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Agris Tamanis, kuram pieder 89,21% kapitāldaļu. Īpašnieku vidū ir arī Mārtiņš Pikštens (5%), Lauris Liberts (4,69%) un Maltā reģistrētā kompānija « DraugiemGroup Ltd» (1,09%).

2013.gadā «Draugiem» strādāja ar 4,16 miljonu latu (5,919 miljonu eiro) apgrozījumu 389,8 tūkstošu latu (554,6 tūkstoši eiro) peļņu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu