Netflix lietotāju skaits sasniedz 50 miljonus un peļņa dubultojas (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV video straumēšanas gigants «Netflix» pirmdien paziņoja, ka tā abonentu skaits sasniedzis 50 miljonus vairāk nekā 40 valstīs, kā arī tā peļņa bijusi lielāki, nekā plānots.

Dubultojusies kompānijas peļņa trīs mēnešu periodā, kas noslēdzās 30.jūnijā, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā.

Ceturkšņa peļņa pieaugusi līdz 71 miljonam dolāru (52,5 miljoniem eiro), salīdzinot ar 29,5 miljoniem dolāru (21,8 miljoniem eiro) tajā pašā periodā 2013.gadā.

Pēc jaunāko datu paziņošanas «Netflix» akciju cena nedaudz palielinājās līdz 453,4 ASV dolāriem (335,4 eiro).

«15 gadus pēc abonēšanas pakalpojuma ieviešanas mums ir vairāk nekā 50 miljoni lietotāju, kas bauda «Netflix» 40 valstīs,» teikts uzņēmuma vadītāja Rīda Heistingsa un finanšu vadītāja Deivida Velsa vēstulē. «Mēs ieguldām, lai vēl vairāk uzlabotu saturu un kvalitāti, kā arī panāktu, ka mūsu pakalpojums ir pieejams visā pasaulē.»

Šajā periodā «Netflix» lietotāju skaits ASV pieaudzis par 1,3 miljoniem cilvēku, bet pārējās valstīs kopumā par 13,8 miljoniem. Tas ir 78% pieaugums, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā.

Septembrī «Netflix» ienāks Vācijā, Francijā, Austrijā, Šveicē, Beļģijā un Luksemburgā.

«Netflix» vadība uzskata, ka jaunus lietotājus piesaistījuši pakalpojuma oriģinālie seriāli, piemēram, sieviešu cietuma drāma «Orange is the New Black».

«Netflix» kļuvis par lielāko interneta televīzijas tīklu pasaulē. Visi tā lietotāji kopā ik mēnesi straumē filmas un seriālus miljards stundu garumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu