ES plāno uzlabot globālo interneta pārvaldību (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tuvākie veicamie uzdevumi elektronisko sakaru jautājumos ir direktīvas projekta par tīklu un informācijas drošību pieņemšana, kā arī virzība uz globālās interneta pārvaldības uzlabošanu, kur ES būtu jāuzņemas vadošā loma, vienojušies Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošo valstu trio - Itālijas, Latvijas un Luksemburgas - pārstāvji.

Tikšanās laikā Romā Latviju pārstāvēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), Luksemburgu - Ministru prezidents Savjērs Betels, bet Itāliju - Ekonomiskās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Antonello Džakomelli.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, triju valstu pārstāvji atzīmējuši būtisko elektronisko sakaru nozīmi tālākā Eiropas attīstībā un izaugsmē, kā arī vienojās, ka trijām valstīm ir cieši jāsadarbojas, lai panāktu pozitīvu rezultātu aktuālajos jautājumos neatkarīgi no tā, kura no trim valstīm tobrīd būs prezidējošā valsts.

Tāpat tika atzīmēta nepieciešamība starp dalībvalstīm meklēt kompromisu attiecībā uz regulas projektu par vienoto telesakaru tirgu. Tomēr, kā norādījis satiksmes ministrs Matīss, «ir būtiski nodrošināt, lai regulas projekta kontekstā tiktu līdzsvarotas gan elektronisko sakaru komersantu, gan lietotāju intereses».

Kā ziņots, kopīgas trio prezidentūras ES Padomē notiek kopš 2010.gada. Tas nozīmē, ka prezidentūra tiek īstenota, sadarbojoties trim dalībvalstīm, kuras uzņemas prezidentūru viena pēc otras. Trio prezidentūras izveidotas, lai nodrošinātu Padomes darba pēctecību, kā arī veicinātu resursu efektīvu izmantošanu. Trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīs Itālija, tai 2015.gada pirmajā pusgadā sekos Latvija, bet 2015.gada otrajā pusgadā noslēgs Luksemburga.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu