Latvijā izveidota pirmā «Google Glass» pielāgotā mājaslapa (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas starpplatformu web biznesa risinājumu izstrādātājs, uzņēmums «Arcana Digital Group», ir izveidojis demonstratīvu versiju vietnei «arcanaglobal.com», kas paredzēta «Google Glass» ierīcēm. Tā ir pirmā interneta mājaslapa Eiropā, kas speciāli paredzēta jaunās tehnoloģijas platformai, norāda uzņēmuma mārketinga direktors Andris Merkulovs.

Jaunā platforma pieprasa principiāli citādāku pieeju no web izstrādāju puses. Ir nepieciešams apgūt informācijas atspoguļošanas īpatnības uz caurspīdīga displeja, kas izvietots uz «Google Glass» brillēm. Latvijas uzņēmums «Arcana Digital Group» kļuvis par pirmo web izstrādātāju Eiropā, kurš prezentē savu risinājumu jaunajam «palīgrīkam».

Vietnes arhitektūru nācies ievērojami vienkāršot un pielāgot «Google Glass» lietošanas īpatnībām. Lapas teksta informāciju tika nolemts pārveidot audio formātā. Šāda pieeja tika paredzēta, lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu ar «Google Glass» brillēm, nesamazinot lietošanas efektivitāti. Tā rezultātā, skatoties uz lapu «arcanaglobal.com», izmantojot «Google Glass», ir viegli pārvietoties starp lapas sadaļām, apskatīt portfolio un iegūt pamatinformāciju audio formātā.

«Kārtējo reizi fantastikas kino kļuvis par realitāti. Tik ierasta lieta kā sērfošana internetā, izmantojot «Google Glass», atšķiras no ierastā lietošanas veida. Tādēļ mums kā web-interfeisa projektētājiem lapas adaptācija «Google Glass» platformai kļuva par aizraujošu izaicinājumu. Vienkāršiem vārdiem sakot, aizraujošs eksperiments,» skaidroja «Arcana Digital Group» izpilddirektors Aleksandrs Krēgers.

Paralēli lapas adaptācijai uzņēmums jau sācis padziļinātāku izstrādi pirmajai aplikācijai, kas paredzēta «Google Glass» platformai.

«Google Glass» jeb tā sauktās «gudrās brilles» ir nēsājamā elektronikas forma ar caurspīdīgu displeju, kas stiprinās uz brillēm un atrodas mazliet virs labās acs. Tajās ir iebūvēta kamera, kas ļauj ierakstīt augstākās kvalitātes video. Ierīce ir izstrādāta uzņēmumā «Google», un tā atspoguļo informāciju līdzīgi kā viedtālrunī, papildus izmantojot audio un skārienu komandas. Šobrīd «Google Glass» ir brīvi pieejamas iegādei ASV un Lielbritānijas tirgos. Pārdošanas cena Amerikas Savienotajās Valstīs ir 1500 dolāru.

«Arcana Digital Group» nodarbojas ar interneta startup un web-biznesa risinājumu izstrādi. Uzņēmuma risinājumi ir balstīti uz zinātniskas pieejas, pētniecības un «user experience» dizaina principiem. Uzņēmuma biroji atrodas Rīgā, Minskā un Londonā. Pēc 2014.gada festivāla ADWARDS uzņēmumam piešķirts pirmās pakāpes zelta ordenis par labāko mobilo aplikāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu