Aicina neuzķerties uz it kā no «Latvija.lv» sūtītiem e-pastiem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) aicina iedzīvotājus neuzķerties uz e-pastiem, kas it kā sūtīti portāla «Latvija.lv» vārdā.

Kā pastāstīja VRAA, pēdējo nedēļu laikā ir novēroti e-pasta lietotāju datu izkrāpšanas gadījumi, kad masveidā tiek izsūtītas mēstules ar tematu «Jusu e-pasta driz beigsies», brīdinot par pārpildītu pastkasti un aicinot vēlreiz pieslēgties e-pastam, izmantojot tīmekļa e-pastu.

Viltvārži interneta lietotājiem izsūta e-pasta vēstules, uzdodoties par pakalpojumu sniedzējiem un aicinot autorizēties pasta sistēmā saistībā ar it kā pārpildītu pasta kastīti. Uzspiežot uz e-pastā esošās saites vai pielikuma, tiek atvērta lapa, un krāpniekiem tiek nosūtīta konta lietotāja parole un lietotājvārds.

Kā norāda Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv», e-pastus ar šādu saturu ir saņēmuši vairāki tūkstoši Latvijas interneta lietotāju, arī valsts un pašvaldību iestādēs. Līdz šim krāpnieki izsūtījuši vēstules, uzdodoties par vairākiem Latvijas pakalpojumu sniedzējiem, tajā skaitā «LATNET Webmail serviss» un «Latvija.lv».

Šādu un līdzīgu e-pastu mērķis ir izkrāpt e-pasta lietotāju datus, lai tālāk viņu vārdā sūtītu mēstules citiem, jo, atverot norādīto saiti, lietotājs nonāk viltus vietnē, kurā ievadītie dati automātiski tiek nosūtīti krāpniekiem.

Nozagtie e-pasti patlaban tiek sūtīti uz kompromitētu tīmekļa vietņu domēniem www.iepj.com.br, restoreone.org un fbccenterstage.com/sc_admin/lu.php.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu