Darbu sākusi Ministru kabineta jaunā mājaslapa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Ministru kabinetam ir izveidota jauna mājaslapa. Jaunā mājaslapa ir veidota, ņemot vērā mūsdienu tendences tīmekļu vietņu izstrādē. Turklāt mājaslapa būs arī ērti lietojama no mobilajām ierīcēm - viedtālruņiem un planšetdatoriem.

Saskaņā ar veikto aptauju, visbiežāk mājaslapas apmeklētāji izmanto Tiesību aktu projektu datu bāzi, meklē kontaktinformāciju, sabiedrības līdzdalības iespējas, vēlas iepazīties ar aktualitātēm un notikumu kalendāru. Tāpēc šīs informācijas vienības jaunajā mājaslapā ir pieejamas jau sākumlapā.

Iedzīvotāji ir aicināti izteikt viedokli par jauno mājaslapu, kā arī iesūtīt priekšlikumus. Tos var sūtīt uz e-pastu «webmaster@mk.gov.lv».

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norāda, ka izstrādājot jauno mājaslapu, ir ņemtas vērā mūsdienu tendences un labāko ārvalstu valdību mājaslapu prakse - tā, lai mājaslapa būtu pārskatāma un ērti lietojama, vienkārša savā dizainā, un būtu iespējama sasaiste ar sociālajām platformām.

Jauno Ministru kabineta mājaslapu izstrādāja SIA «Softikom», kas uzvarēja atklātā konkursā.

Līdzšinējā valdības un Valsts kancelejas mājaslapas versija tika izstrādāta 2006.gadā. Tomēr, attīstoties jaunajām tehnoloģijām un mainoties sabiedrības informācijas lietošanas paradumiem un pieprasījumam, nebija iespējams jauninājumus ieviest līdzšinējā lapā tās novecojošo tehnoloģiju dēļ. Tāpēc tika pieņemts lēmums par jaunas mājaslapas izstrādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu