Apple noliedz vainu slavenību kailfoto nopludināšanā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIMIHIRO HOSHINO / AFP

Tehnoloģiju gigants «Apple» atzinis, ka hakeri ielauzušies vairāku slavenu sieviešu «iCloud» kontos un nozaguši no tiem kailfoto, taču tajā neesot vainojamas nepilnības kompānijas drošības sistēmā. «Apple» uzskata, ka hakeri esot uzminējuši slavenību kontu paroles.

Kā jau ziņots, svētdien internetā tika nopludināti aptuveni 20 slavenību privātie kailfoto. Cietušo vidū bija amerikāņu aktrise Dženifera Lorensa, modele Keita Aptone, dziedātājas Ariana Grande un Selēna Gomesa un citas atpazīstamas sievietes.

Medijos tika izteikti minējumi, ka attēli iegūti, izmantojot nepilnību sistēmā,

kas ļauj lietotājiem izsekot nozaudētu vai nozagtu viedtālruņu atrašanās vietai, jo tika pieļauts neierobežots paroles ievadīšanas reižu skaits. Taču kompānija «Apple» šādu versiju noraida.

«Vairāk nekā 40 stundas pēc izmeklēšanas sākuma mēs atklājām, ka uzbrukts konkrētu slavenību kontu lietotājvārdiem, parolēm un drošības jautājumiem. Tāda veida uzbrukumi interneta vidē kļuvuši ļoti populāri,» sacīja «Apple». «Nevienā no mūsu izmeklētajiem gadījumiem nav vainojamas nepilnības «Apple» sistēmās, tai skaitā «iCloud» un «Find My iPhone«. Mēs turpinām sadarboties ar likumsargiem, lai atrastu vainīgos.»

Federālais izmeklēšanas birojs (FBI) paziņojis, ka tam esot zināms «par apsūdzībām, kas saistītas ar datorprogrammu uzlaušanu un slavenu cilvēku privāto materiālu nelikumīgu publicēšanu».

Eksperti brīdinājuši slavenības neizmantot paroles, ko varētu uzminēt pēc intervijās izpaustās informācijas.

Tomēr ne visi uzskata, ka pietiek ar grūti uzminamu paroļu izvēlēšanos.

«Tā nav pirmā reize, kad nozagtas fotogrāfijas no mākoņpakalpojuma servera,

un tā noteikti nebūs arī pēdējā,» uzsver Londonas Universitātes koledžas informācijas drošības pētnieks Stīvens Mērdoks. «Salīdzinot «Apple», «Dropbox» un «Google» ar ar bankām, redzams, ka ir iespējams ieviest lielākus drošības pasākumus. Bankas sūta klientiem kodu kartes un vēstules, kā arī laiku pa laikam lūdz ierasties filiālē. Tas sniedz lielāku drošību, taču ir dārgāk.»

Attēli tika publicēti vietnē «4chan». To publiskotājs sevi dēvē par «kolekcionāru», nevis hakeri. Viņš sacīja, ka gatavojoties izlaist vēl citus slavenību attēlus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu