Huawei 5G standarta izveidē investēs gandrīz pusmiljardu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nākamo četru gadu laikā informācijas un komunikāciju tehnoloģiju kompānija «Huawei» plāno investēt vismaz 444 miljonus eiro nākotnes bezvadu komunikācijas standarta 5G attīstībā, informēja kompānijas pārstāve Baltijas valstīs Aleksandra Romanova.

Viņa norāda, ka saskaņā ar kompānijas plāniem 5G standarts tiks izstrādāts līdz 2019.gadam, savukārt globāli tas būs pieejams no 2020.gada. Patlaban jauno nākotnes tehnoloģiju standartu izstrādā vairākas «Huawei» pētnieku grupas sadarbībā ar 20 pasaules universitāšu pētniekiem.

Kompānijas «Huawei» 5G standarts pamatā tiek izstrādāts kā mobilā tīkla serviss. Kompānijas paredz, ka 2020.gadā 5G tehnoloģijas standarts nodrošinās, ka visā pasaulē mobilajā tīklā būs savienoti vairāk nekā 100 miljardi dažādu ierīču, to skaitā televizori, automašīnas, kā arī citas ierīces un iekārtas. Patlaban mobilajā tīklā ir savienoti vairāk nekā desmit miljardi ierīču.

Saskaņā ar kompānijas vīziju par 5G standartu plānots, ka šī standarta servisu nodrošinās virtuāls hiperservisa kubs, kas būs kā sava veida dažādu pakalpojumu virtuāla centrāle un ierīču savienotājs, kurā būs apvienoti, piemēram, neatliekamās medicīniskās palīdzības, policijas, glābšanas dienestu, interaktīvās televīzijas, mobilā tīkla un citām ikdienas vajadzībām nepieciešamie servisi.

Lai to izdotos nodrošināt, patlaban tiek strādāts arī pie mobilā interneta ātruma palielināšanas. Kompānijas «Huawei» iecere, kas vienlaikus ir arī viens no lielākajiem izaicinājumiem, ir spēt nodrošināt vienam mobilā interneta lietotājam desmit gigabaitu lielu ātrumu. Salīdzinot ar patlaban esošo 4G mobilo internetu, kura maksimālais ātrums ir 150 megabaiti sekundē, desmit gigabaiti ir ievērojami vairāk.

Ķīnas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju kompānija «Huawei» dibināta 1987.gadā. Strauju izaugsmi kompānija piedzīvoja, sākot ar 2000.gadu, kad tās izstrādātie produkti iekļuva starptautiskajos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju tirgos.

«Huawei» Latvijā pieder meitasuzņēmums SIA «Huawei Technologies Latvia», kura pagrozījums pērn bija 11,99 miljonie eiro, kas ir par 49% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 8,07 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn bija 2,21 miljons eiro, kas ir ievērojams pieaugums, salīdzinot ar 2012.gadu, kad uzņēmuma peļņa bija 331 697 eiro.

SIA «Huawei Technologies Latvia» dibināta 2005.gada 18.jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 85 372 eiro. «Huawei Technologies Latvia» pieder Nīderlandē reģistrētajai «Huawei Technologies Cooperatief U.A.».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu