Nedēļas joks: Facebook kļūšot par maksas pakalpojumu (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā nedēļa globālajā tīmeklī sākusies ar kārtējām baumām par to, ka Facebook it kā grasoties ieviest mēneša abonēšanas maksu 2,99 ASV dolāru apmērā.

Tracis ap šiem jaunumiem svētdien un arī pirmdienas pirmajā daļā tīmeklī ir visai liels, taču ir vērts atcerēties, ka nepamatotas runas par Facebook lietošanas maksas ieviešanu vairākkārt ir izskanējušas arī iepriekš.

Jaunāko baumu avots ir kāds apšaubāma rakstura un satura amerikāņu interneta resurss National Report, kas vēsta par svētdien it kā notikušu Facebook preses konferenci, kurā sociālā tīkla dibinātājs Marks Cukerbergs it kā esot atklājis plānus ieviest abonēšanas maksu un to arī pamatojis.

Cukerbergs esot sacījis, ka Facebook ir spiesti ieviest 2,99 dolāru abonēšanas maksu, jo lietotāju skaits augot tik ļoti strauji, ka ar ieņēmumiem no tīklā izvietotajām reklāmām vairs nevarot nosegt kāpjošās izmaksas.

«Pēc smagām pārdomām par šo lēmumu esam tomēr spiesti ieviest mēneša abonēšanas maksu,» atklājis Cukerbergs un paziņojis, ka jaunā kārtība stāsies spēkā 1.novembrī. «Ja mēs necīnīsimies ar augošajām izmaksām, Facebook varētu beigt pastāvēt jau tuvākajā nākotnē.»

Izklausās pēc nopietnas ziņas, tomēr amizantu un maz ticamu to padara National Report piezīme, ka Cukerbergs apzinās lielo trūcīgo Facebook lietotāju daļu, kam šie trīs dolāri uz kopējā mēneša budžeta fona ir ļoti liela naudas summa un ir izdomāts veids kā turpināt sociālo tīklu lietot bez maksas. Proti, lai iegūtu tiesības nemaksāt 2,99 dolārus mēnesī, lietotājam savā jaunumu slejā esot jāieraksta I AM POOR FACEBOOK PLEASE WAIVE MY MONTHLY FEE (Facebook, esmu trūcīgs, lūdzu atbrīvo mani no mēneša maksas) un jāpievieno mirkļbirka #FacebookMonthlyFee.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu