Ļaundari pirātiskajās spēlēs iestrādā Bitcoin ieguves algoritmus (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairākās nelicencētās datorspēļu kopijās informācijas tehnoloģiju (IT) speciālisti konstatējuši algoritmu, kas veic «Bitcoin» kriptovalūtas ieguvi, teikts programmatūras izstrādātāja «Microsoft» kiberdrošības blogā.

Torentu izplatīšanas vietnēs konstatētas vairākas pazīstamu datorspēļu versijas, kas ērtākai lejupielādei pārstrādātas mazākā izmērā un tām pievienota ļaunprogrammatūra. Zem «Deception» segvārda izlaistajās spēļu versijās konstatēta papildus programmatūra, kas pēc spēles uzstādīšanas daļu upura datora resursu novirza kriptovalūtas «Bitcoin» ieguvei.

«Bitcoin» ieguve, veicot sarežģītas matemātiskas darbības, savulaik tika uzskatīts par ienesīgu biznesu, tomēr līdz ar masveidīgu jaunu dalībnieku ienākšanu rūpals vairs nenosedzot pat iztērētās strāvas izmaksas. Tāpēc hakeri nereti izvēlas nolaupīt dažādas ierīces, ko, līdzīgi mākoņpakalpojumam, izmanto «Bitcoin» ieguvei. Pirms laika tika ziņots, ka šim nolūkam pat uzlauztas kāda veikala novērošanas kameras, kas ārkārtīgi lēni, bet bez izmaksām ievāc niecīgu «Bitcoin» daudzumu un nosūta to saimniekiem.

Pagaidām ļaunprogrammatūra manīta «Tropico 5», «Watchdogs», «Sniper Elite 3», «Kings Bounty Dark Side» un citu datorspēļu nelegālajos izdevumos. Pie infekcijas ir vainojams «Win32/Maener.A» Trojas zirgs, kas, kā norāda «Microsoft», esot primāri tēmēts uz krievvalodīgo auditoriju. 84,6% tā izplatības konstatēta Polijas datoros, bet 2,1% - Latvijā.

«Bitcoin» pastāv kopš 2009.gada, un šī valūta galvenokārt tiek izmantota pirkumiem internetā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu