Google draud apsūdzības, ja tas turpinās dominēt (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta kompānijai «Google» tiks izvirzītas oficiālas apsūdzības, ja tā neuzlabos Eiropas Komisijai (EK) piedāvātos ierosinājumus sūdzību atrisināšanai par kompānijas dominējošā stāvokļa izmantošanu interneta meklētāju tirgū, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) konkurences komisārs Hoakins Almunija.

«Google» februārī izvairījās no iespējamiem naudassodiem miljardiem eiro apmērā, piedāvājot Eiropas Komisijai šos ierosinājumus un tādējādi paverot ceļu izlīgumam.

«Google» toreiz piekrita garantēt, ka ikreiz, kad tā lietotājiem parāda savus specializētos meklēšanas pakalpojumus, tā tādā pašā veidā parādīs savu konkurentu, tostarp kompāniju «Microsoft» un «TripAdvisor», pakalpojumus.

Šī vienošanās izjuka, kad EK saņēma daudz jaunu sūdzību par «Google».

Almunija paziņoja Eiropas parlamentāriešu komitejai, ka apmēram 20 oficiālu sūdzību sniedz Eiropas Savienībai «jaunus pierādījumus un spēcīgus argumentus pret vairākiem aspektiem «Google» izteiktajos pēdējos ierosinājumos».

«Mēneša sākumā es informēju kompāniju par to, lūdzot uzlabot šos ierosinājumus. Mums tagad jānoskaidro, vai «Google» var atrisināt šīs problēmas un mazināt mūsu bažas,» sacīja Almunija.

Ja «Google» atbilde «būs pareizajā virzienā», tad abas puses turpinās darbu risinājuma panākšanai.

«Citādi nākamais loģiskais solis ir nākt klajā ar paziņojumu par iebildumiem,» kas ietvertu oficiālas apsūdzības kompānijai, teica konkurences komisārs.

2010.gada novembrī pēc vairāku kompāniju, tostarp ASV informāciju tehnoloģiju milža «Microsoft», sūdzībām EK sāka izmeklēšanu pret «Google». Ja kompāniju atzītu par vainīgu ES pretmonopolu noteikumu pārkāpumā, tai draudētu sods līdz 10% no tās gada apgrozījuma apmēra.

«Google» kontrolē ap 70% interneta meklētāju plūsmas ASV un ap 90% Eiropā.

2012.gada janvārī ASV institūcijas līdzīgā lietā attaisnoja «Google» par konkurenci graujošu praksi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu